Wysłany: Nie Mar 01, 2015 21:01 Czarny silnik NTV.
Witam, czy koledzy siÄ orientujÄ czy silniki w czarnym kolorze byĹy produkowane czy to ktoĹ sobie sam pomalowaĹ , pytam bo jest takowa na sprzedaĹź w moim mieĹcie i nie wiem czy w ogĂłle robiÄ podejĹcie.
NTV Revere maĹy silniki "srebrne ale potem (chyba od 1992 r, poprawcie mnie bo nie wiem dokĹadnie) wszystkie NTV wychodziĹy z silnikiem czarnym. Potem byĹa juz Deauville. ReasumujÄ c i mĂłwiÄ c najproĹciej. JeĹli na zbiorniku jest naklejka Revere to silnik powinien byÄ srebrny a jeĹli na zbiorniku jest naklejka NTV to silnik powinien byÄ czarny czyli oksydowany a nie malowany czarnÄ farbÄ tak dla jasnoĹci. FarbÄ nie byĹy malowane nigdy chyba, Ĺźe same boczne kapy na srebrno w Deauville.
No i tu siÄ zaczyna dyskusja facetĂłw o kolorach co jest czarne, szare a co ciemnoszare czy malowane proszkowo ehhh. Tak jak pisaĹem, nie wiem jak to byĹo rocznikami wiec
konrad1f napisał/a:
lekko naciÄ gana teoria
moja 93r ma piec w szarym malowaniu
jest to stwierdzenie na podstawie zdania wyrwanego z kontekstu ale niewaĹźne.
Na tyle co widziaĹem (a trochÄ siÄ ich naoglÄ daĹem) to nie wnikajÄ c w rocznik kazda Revere powinna mieÄ silnik szary/srebrny/jasny (niepotrzebne skresliÄ ) natomiast te co majÄ na zbiorniku duzy napis NTV powinny mieÄ silnik czarny/oksydowany/ciemnoszary/malowany proszkowo (niepotrzebne skresliÄ ) bynajmniej duĹźo ciemniejszy a czy to kolor czarny czy ciemnoszary to to juĹź rzecz gustu.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1153 Skąd: Warszawa-ZachĂłd
Wysłany: Wto Mar 03, 2015 10:10
granat110, Z tego co pamiÄtam, późniejsze modele nie miaĹy w standardzie centralki. MoĹźna jÄ byĹo dokupiÄ jako opcje i pewnie nie kaĹźdy z tego korzystaĹ...
IMO wyglÄ da na zadbanÄ . Kwestia jak technicznie jest zrobiona. Ja bym zwrĂłciĹ uwagÄ na tarcze hamulcowe, wyglÄ dajÄ na zjechane, ale to moĹźe kwestia zdjÄcia i ĹwiatĹa.
Dodatkowo widaÄ rzeĹşbÄ z kufrem centralnym. Nie jest on na pĹycie odpinany, tylko przykrÄcony na staĹe do mocowaĹ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum