mi o dziwo dretwieje tylko reka od czasami i poprostu bola dlonie ale to ze zbyt mocnego sciskania kiery.juz myslalem zeby zamienic sie z kims na orginalna kanape na dalsza trase ale ale nie mam takiej mozliwosci.
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:34
Mnie siÄ wydaje, Ĺźe wszyscy macie racjÄ, dopiero zaczÄ Ĺem jeĹşdziÄ ale wiem juĹź co to znaczy zdrÄtwieÄ w czasie jazdy (192 cm). Dla porĂłwnania weĹşmy auto, kto z was wsiada i jedzie? KaĹźdy najpierw ustawi sobie fotel tak Ĺźeby byĹo wygodnie, a w motocyklu? Nie bardzo jest jak, wiÄc pozostaje znaleĹşÄ sobie najwygodniejszÄ pozycjÄ do podróşowania i w drogÄ, nie zapominajÄ c o przerwach w jeĹşdzie. ja tak sobie radzÄ
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 22:58
Borys na moderatora
Witam i zapraszam do powitalni, wszak to niekulturalne zachowanie - tak wkraczaÄ w dyskusjÄ bez przywitania
Mi tam na NTV jest caĹkiem dobrze (oczywiĹcie na miejscu pasaĹźera, bo jako plecak jest przesrane). W sklepach motocyklowych moĹźna zakupiÄ sporo akcesoriĂłw celem dostosowania motocykla nieco bardziej pod siebie. WieĹźyczki, kierownice, regulowane klamki, zestawy do obniĹźania zawieszenia... Problem w tym, Ĺźe wszystko kosztuje.
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 00:55
SkÄ d je masz? CaĹy czas myĹlÄ Ĺźeby je zamocowaÄ tylko nie mogÄ znaleĹşÄ. Raz na zlocie byĹo stoisko zapytaĹem i chyba z 500 pln kosztowaĹy. Z jednej twojej rady Joy 'u skorzystaĹem (wielkie dziÄki) mianowicie ubranie p/deszczowe JOFAMA caĹa Polska Katowice - WĹadysĹawowo w deszczu - ulewie, bez problemu wytrzymaĹo.
Czy pierwszy raz tak sie dzialo? Ile razy robiles trasy po 300 km bez przerwy? CzwĂłrka na d siÄ przyzwyczaja do obciÄ ĹźeĹ. Co 200 km zatrzymuj sie na tankowanie, sikanie, chodzenie, Nie proponuje siedzenia na drewnianym taborecie przy kawie kawa w reke i spacer wokol dystrybutorow
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 03:16
Kolego Pils,
rozumiem, Ĺźe pytasz o to, skÄ d mam gmole? KupiĹem NTV juĹź z gmolami, choÄ to nie do koĹca prawda. Moje gmole to raczej osĹona silnika, ktĂłra nic nie daje przy upadku, bo motocykl opiera siÄ o kierownicÄ i kufer boczny, gmol w ogĂłle nie dotyka ziemi. Prawdziwe gmole ma kilku goĹci z naszego Forum, miÄdzy innymi Killu - wytwarza je pewien zdolny mĹodzieniec za niewygĂłrowanÄ kwotÄ 250 zĹ. i ci, ktĂłrzy je zaĹoĹźyli, mocno je chwalÄ . Sam siÄ zastanawiam... W kaĹźdym razie jest o tym na Forum, poszukaj.
A jeĹli pytasz o spacerĂłwki, to najzwyklejsze.
MiĹo, Ĺźe skorzystaĹeĹ z mojej rady w kwestii kombinezonu przeciwdeszczowego i jesteĹ zadowolony. Ja jeĹźdĹźÄ w wielu rzeczach z tamtego ĹşrĂłdĹa (Halvarssons, Jofama, STR - made in Sweden) i bardzo sobie chwalÄ. A Jarek z KOBI to naprawdÄ rĂłwny goĹÄ i kupowanie u niego to sama przyjemnoĹÄ. Polecam i pozdrawiam!
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 17:05
Pytam o spacerĂłwki. A gmole mam te forumowe i jestem z nich bardzo zadowolony. ChciaĹbym teraz przykrÄciÄ do gmoli wĹaĹnie spacerĂłwki. Nie wiem tylko za bardzo jakie i gdzie kupiÄ pzdr
Wysłany: Nie Cze 29, 2014 19:15
OdkopujÄ ...
Czy ktos jeĹşdzi na tych podnóşkach spacerĂłwkach dokrÄconych do gmola? PoleciaĹem teraz w traske cos ok. 200 km w jedna później w druga i z tyĹkiem byĹo w porzo za to z kolanem nie ... przydaĹo by sie je wyprostowaÄ podczas przelotu i nie ma na czym oprzeÄ ... jak siÄ z na tym lata?
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Nie Cze 29, 2014 19:32
Ja mam spacerĂłwki na gmolach w NTV. MoĹźesz zobaczyÄ zdjÄcia w galerii mojego motocykla W przypadku NTV sĹuĹźÄ raczej do oparcia na nich Ĺydek kiedy nogi sÄ wyprostowane niĹź postawienia stĂłp, bo sÄ za blisko i za wysoko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum