Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 17:26
JeĹźeli chodzi o VFR i jej wiek, to sprawa wyglÄ da podobnie jak w przypadku naszej NTV. KupujÄ c starsze roczniki dostajesz tak naprawdÄ wiÄcej za niĹźszÄ cenÄ. Najbardziej wytrzymaĹe i najbardziej agresywne sÄ motocykle z rocznikĂłw 90-93 i spokojnie moĹźesz kupowaÄ ten model z przebiegiem ponad 100 tys. km.
A... I jeszcze jedna bardzo waĹźna sprawa, choÄ wydaje siÄ byÄ szczegĂłĹem! JeĹźeli juĹź siÄ zdecydujesz na zakup VFR, koniecznie zagadaj do sprzedawcy o klucz do napinania ĹaĹcucha! Niech sprzeda Ci razem z motocyklem, a najlepiej w cenie motocykle JeĹźeli nie dostaniesz go od wĹaĹciciela, to najprawdopodobniej bÄdziesz musiaĹ zleciÄ jego wykonanie w jakimĹ zakĹadzie! To taki rarytas, jak u nas klucz do Ĺwiec, tylko znacznie czÄĹciej uĹźywany, i znacznie droĹźszy!
Jacek Wójtowicz
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 16:24
Od siebie dodam,Ĺźe od 3 lat jeĹźdĹźÄ HondÄ CB 750 Seven Fifty (RC 42) i twierdzÄ, Ĺźe jest to motor fantastyczny dla osĂłb szukajÄ cych motocykli gdzieĹ pomiÄdzy Ĺcigaczami a turystykami. To typowy "wietrzak", kocha wiatr- co zresztÄ b.czuje kierowca, powyĹźej 140 km/h omal Ĺeb urywa. Prowadzi siÄ idealnie prawie w kaĹźdych warunkach, b.zwrotny, po opakowaniu kuframi b.wygodny do turystyki, pali przy spokojnej (do 130 km/k) jeĹşdzie 5,8 l/100 km, przyspiesza do "setki" w 3,8 s co ma znaczenie przy wyprzedzaniu. Mam 168 wzrostu i siedzenie mi pasuje, na baku spokojnie jadÄ omal 350 km,dla mnie jego minusy to: grzanie w korkach(olejak),napÄd ĹaĹcuchem. Plusy jak wyĹźej a ponadto: piÄkna klasyczna linia nakeda,hydrauliczna regulacja zaworĂłw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum