Crew zagadaj do Killa, to chyba jego motocykl pionowaĹ niejaki R.Pasierbek
A serio to kiedyĹ szukaĹem czegoĹ w necie - i to jedyny filmik ktĂłry znalazĹem by NTV/NT jeĹşdziĹa na jednym kole...
Pytanie foto-zagadka od mechanicznego debila (czyli mnie)
Na zdjÄciu 1: W prawym gĂłrnym rogu widaÄ uniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego sĹuĹźy ten gumowy przewodzik i dlaczego jest odpiÄty?
- OdpiÄ Ĺ siÄ podczas podnoszenia zbiornika?
- OdpiÄ Ĺ (urwaĹ) siÄ kiedyĹ tam?
- Wcale siÄ nie odpiÄ Ĺ, gdyĹź ma sobie tak luĹşno wisieÄ?
ZDJÄCIE 1:
Na zdjÄciu 2 znĂłw widaÄ podniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego sĹuĹźy ten "cykuĹ" wskazany przez strzaĹkÄ i czy dobrze zrobiĹem, Ĺźe gumowy przewodzik ze zdjÄcia nr 1 zapiÄ Ĺem do wskazanego strzaĹkÄ "cykusia"?
ZDJÄCIE 2:
P.S. Jak Boga kocham, wolÄ operacje na otwartym sercu niĹź grzebanie w otwartym motocyklu. Czego siÄ nie dotknÄ to siÄ psuje...
[ Dodano: PiÄ Wrz 04, 2015 03:36 ]
ZdjÄcie 1:
ZdjÄcie 2:
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Pytanie foto-zagadka od mechanicznego debila (czyli mnie)
Na zdjÄciu 1: W prawym gĂłrnym rogu widaÄ uniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
- OdpiÄ Ĺ siÄ podczas podnoszenia zbiornika?
- OdpiÄ Ĺ (urwaĹ) siÄ kiedyĹ tam?
- Wcale siÄ nie odpiÄ Ĺ, gdyĹź ma sobie tak luĹşno wisieÄ?
ZDJÄCIE 1:
Na zdjÄciu 2 znĂłw widaÄ podniesiony zbiornik paliwa. Pytanie brzmi:
Do czego sĹuĹźy ten "cykuĹ" wskazany przez strzaĹkÄ i czy dobrze zrobiĹem, Ĺźe gumowy przewodzik ze zdjÄcia nr 1 zapiÄ Ĺem do wskazanego strzaĹkÄ "cykusia"?
Crew707, zdjÄÄ nie widaÄ. Generalnie wÄĹźyki "niepodĹÄ czone" mogÄ siÄ koĹczyÄ na spodzie motocykla jeĹli sÄ do zrzucania nadmiaru pĹynu na asfalt. W gĂłrze, raczej takie nie powinny byÄ i prawdopodobnie dobrze zrobiĹeĹ.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Jak zmieniaĹem u siebie filtr powietrza, to miaĹem wszystkie wÄĹźyki podĹÄ czone. Moje skromne zdanie: jest to wÄĹźyk odprowadzajÄ cy nadmiar paliwa spod korka wlewu. Pewnie juĹź masz wszystko poskĹadane... tego typu rzeczy sprawdzam sprÄĹźonym powietrzem. Jak nie mam pod rÄkÄ kompresora to sprÄĹźone powietrze do czyszczenia klawiatury teĹź siÄ nada.
ZdjÄcia widzisz po zalogowaniu i dlatego my ich nie zobaczymy.
Generalnie od spodu zbiornika podĹÄ czone sÄ dwa przewody:
1) odpowietrzenie zbiornika(cieĹszy) Ĺźeby siÄ próşnia nie wytworzyĹa.
2) przelew nadmiaru paliwa(grubszy) - ma za zadanie odprowadziÄ paliwo gdybyĹ przelaĹ przy tankowaniu czy np. przy glebie. KoĹczy siÄ pod moto, Ĺźeby paliwo nie ĹciekaĹo na rozgrzane elementy silnika.
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum