ChciaĹem zapytaÄ jak Dewilka sprawuje siÄ w trasie, zaĹadowana i z pasaĹźerem? Przymierzam siÄ do zakupu, jednak nie wiem czy te 55 Nm i 50 kilka kucykĂłw bÄdzie wystarczajÄ ce, aby nas(mnie i plecaczek) w miarÄ sprawnie woziÄ. MyĹlÄ o modelu 650 ccm, najlepiej juĹź ze zintegrowanym ukĹadem hamulcowym.
Hm...wszytko zaleĹźy od tego co rozumiesz przez "sprawnie", bo to dla kaĹźdego oznacza co innego. Tak czy inaczej opiszÄ swoje subiektywne odczucia z Reverki. Otóş przy w peĹni zapakowanym motocyklu (dwie peĹne sakwy, brak kufra centralnego), do tego ja 70-75kg i plecaczek ok 53kg dynamika od zera byĹa porĂłwnywalna lub odrobinÄ lepsza od mocnego auta (dajmy na to BMW 530), czyli nieĹşle. gorzej sytuacja wyglÄ da juĹź w trakcie jazdy, tutaj zaczyna brakowaÄ trochÄ momentu- przy wyprzedzaniu nie obejdzie siÄ bez redukcji i tutaj dynamika juĹź nie powala choÄ oczywiĹcie wciÄ Ĺź wystarcza do normalnego poruszania siÄ. Niestety dla mnie to byĹo za maĹo i ideaĹ znalazĹem w VFR. RĂłwnieĹź jeĹźdĹźÄ c po gĂłrach odczuwaĹem niedostatek mocy.
Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Sty 16, 2013 20:23
sladek napisał/a:
Do 120 daje rade - potem maĹo mocy.
Potem to tragedia
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Dla mnie Devi to rewelka, plecaczek + bagaĹź (i to spory)dla niej bez znaczenia
400 km ulewnego deszczu 160 km/h 3godziny. To nie dobry przykĹad, ale na tym motocyklu moĹźna polegaÄ jak na koniu, jak jeĹşdziec zaniemoĹźe ONA nie
Jest niezawodna, 25tys./k bez usterki. Maksymalnie zaĹadowana prowadzi siÄ perfekcyjnie, lepiej niĹź bez bagaĹźu. A co do przyspieszenia to mĂłj szwagier(nie kierowca rajdowy) w nowym mondeo nie daĹ rady mojej Devi z plecaczkiem:
Tak Ĺźe polecam gorÄ co
[ Dodano: PiÄ Sty 18, 2013 00:36 ]
chyba Ĺźe trafiĹ mi siÄ taki super model haha:):):
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 11:15
pikonrad, mĂłwimy o 2 osoby + duĹźy bagaĹź
W zasadzie podwajamy masÄ motocykla.
Prowadzi siÄ sĹabo a i przyspieszeĹ od 120 nie zobaczymy
Stawiam Ĺźe dynamika na 5 biegu od 120 do 160 to jakieĹ ........ trzy tygodnie
DziÄkujÄ za odpowiedzi Po przeczytaniu i przeanalizowaniu, to jednak chyba trzeba siÄ po prostu samemu przejechaÄ i zobaczyÄ czy odpowiada nam taka charakterystyka czy nie i tak teĹź zamierzam zrobiÄ korzystajÄ c z okazji, Ĺźe mĂłj kolega zakupiĹ DewilkÄ.
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 17:13
mrok31337 napisał/a:
Obok mojej NTVki stoi sobie Hornet 600, on nie ma manetki gazu tylko wĹÄ cznik katapulty Na nim dopiero czuÄ dynamikÄ jazdy ;]
Chyba nie jechaĹeĹ nigdy lytrem Prawda jest taka, Ĺźe zawsze chce siÄ wiÄcej. Rakieta w postaci Devi po przejaĹźdĹźce Hornetem staje siÄ osioĹkiem, a 600 po przejaĹźdĹźce litrem wydaje siÄ popsuta
....PowiedziaĹ posiadacz 39 konnego potwora
DziÄkujÄ za odpowiedzi Po przeczytaniu i przeanalizowaniu, to jednak chyba trzeba siÄ po prostu samemu przejechaÄ i zobaczyÄ czy odpowiada nam taka charakterystyka czy nie i tak teĹź zamierzam zrobiÄ korzystajÄ c z okazji, Ĺźe mĂłj kolega zakupiĹ DewilkÄ.
JeĹli masz takÄ moĹźliwoĹÄ, to jest to zdecydowanie najlepsze rozwiÄ zanie
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 19:10
Piszecie tu o jeĹşdzie 160km/h, ale nie kaĹźdy tak jeĹşdzi. Ja NTV i wczeĹniej GPZ 500 jechaĹem tyle tylko kilka razy i to na zasadzie dzida i chwila potem zwolnienie do "normalnej" prÄdkoĹci. Nie wspominajÄ c juĹź, Ĺźe taka prÄdkoĹÄ jest nielegalna na publicznych drogach
W trasie jeĹźdĹźÄ sobie koĹo setki i tak jest przyjemnie, bezpieczniej i bardziej ekonomiczniej. I silnik tak nie wyje
Tak wiÄc to zaleĹźy co komu potrzebne.
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 21:07
Dla zainteresowanych tematykÄ podróşowana we dwoje w nowym ĹM jest art. poĹwiÄcony nowemu wcieleniu BMW RT 1200...ach te 70.000 PLN......
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum