Wysłany: Nie Lip 07, 2013 16:13 Jeden gar nie gada.
Witam.
Honda przestaĹa gadaÄ na jeden gar. SprawdziĹem iskrÄ, jest. PodmieniĹem Ĺwiece z drugim cylindrem, bez zmian. Zawory sprawdzone, membrany caĹe, synchro teoretyczne zrobione na tyle ile siÄ daĹo. Od czasu do czasu na wyĹźszych obrotach szarpnie drugim cylindrem i to wszystko. SpÄdzilem dwa dni na dĹubaninie przy devilce i brakĹo mi juĹź pomysĹĂłw. JakieĹ sugestie?
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Nie Lip 07, 2013 19:20
SprawdĹş , czy jest paliwo w gaĹşniku (komorze pĹywaka) tego cylindra co nie pali . OdkrÄÄ tÄ ĹrubkÄ co jest do spuszczania benzynki w dole komory pĹywaka , jeĹli nic nie wyleci to wiadomo coĹ siÄ zatkaĹo , moĹźe zaworek iglicowy pĹywaka albo coĹ innego , trzeba sprawdziÄ . JeĹli bÄdzie paliwo to sam nie wiem , moĹźe gdzieĹ dalej w co wÄ tpiÄ . Wszystko inne sprawdziĹeĹ wiÄc nic innego mi do gĹowy nie przychodzi .
Oki, jutro sprawdzÄ czy jest paliwo w komorze. JeĹli jest to znaczy Ĺźe nie jest podawane dalej. Ĺwiece nie byĹy zalane, wiÄc pewnie jest problem w dostarczeniu paliwa z gaĹşnika do cylindra. Nie wiem jednak co i jak to zdjagnozowaÄ. Zabawy cd...
Na wyĹźszych obrotach nie odpala, tylko tyrpnie cylindrem kilka razy na minutÄ. Jak to nie bÄdzie gaĹşnik, to muszÄ jeszcze sprawdziÄ kompresjÄ, moĹźe zawory szlak trafiĹ?
Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 08:37
MiaĹem taki objaw i okazaĹo siÄ po krĂłtkim czasie Ĺźe to wina pompy ktĂłra klÄkĹa. MoĹźe to wina pompy jeĹli juĹź ma swoje lata ĹwietnoĹci za sobÄ .
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum