Pomógł: 2 razy Wiek: 65 Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Sro Cze 19, 2013 08:40 Plastiki przy Deauville 700
Przy mojej Devi 700 mam bardzo zniszczone ,wypĹowiaĹe plastiki.W szczegĂłlnoĹci klapki od schowkĂłw.KaĹźde delikatne zarysowanie nawet paznokciem jest bardzo widoczne.PrĂłbowaĹem usunÄ Ä Ăłw nalot acetonem,benzynÄ ,rozpuszczalnikiem i nic.MoĹźe ktoĹ miaĹ podobny problem i podpowie czym to usunÄ Ä,bo nie wyglÄ da to ciekawie,wrÄcz szpeci motocykl.
Pozdrawiam
_________________ Tomasz P
Tony Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 28 Skąd: Dobczyce
Wysłany: Sro Cze 19, 2013 22:41
WidziaĹem sposĂłb z opalarkÄ ale trzeba mieÄ troszkÄ wprawy
Ja okleiĹem foliÄ 3m carbon i wyszĹo fajnie choÄ plastiki sÄ w dobrym stanie
Pomógł: 2 razy Wiek: 65 Dołączył: 01 Cze 2013 Posty: 58 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: Sro Cze 19, 2013 23:02
nie wiem co miaĹeĹ na myĹli z tÄ opalarkÄ .moĹźe bym sprĂłbowaĹ.myĹlaĹem teĹź o carbonie nawet mam takÄ folie,ale chciaĹbym miÄÄ w oryginale .myĹlaĹem nawet o zakupie nowych pokrywek koszt chyba 70zĹ szt.
_________________ Tomasz P
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
A ja zastanawiaĹem siÄ jakim lakierem pomalowaÄ czarne plastiki w mojej Devi bo poszarzaĹy...
Mam spawarkÄ do plastikĂłw, wiÄc powinno daÄ radÄ...
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Mam taki problem-nie problem. Prawdopodobnie podczas dolewania paliwa z kanisterka pociekĹo trochÄ wachy na plastik (ten pod zbiornikiem, gdzie trzymamy kolana). Na drugi dzieĹ zauwaĹźyĹem, Ĺźe na czarnym plastiku sÄ szaro-biaĹe zacieki. PrĂłbowaĹem umyÄ to wodÄ , spirytusem, benzynÄ ekstrakcyjnÄ , ale wyglÄ daĹo coraz gorzej.
Czym to dziadostwo zmyÄ?? Bo teraz ten plastik wyglÄ da jakby mi ptak narobiĹ
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Ja miaĹem podobny problem z tymi plastikami po uĹźyciu preparatu S100 TOTAL REINIGER do mycia moto. Tylko co naniosĹem preparat na moto zgodnie z instrukcjÄ na opakowaniu, nastÄpnie spĹukaĹem. No i siÄ zaczÄĹo !!!! wylazĹy biaĹe zacieki, jakieĹ odbarwienia wyglÄ daĹo okropnie !!!! byĹem sam na siebie zĹy !! Ale po chwili wziÄ Ĺem preparat do plastikĂłw tzw "czernidĹo" przeleciaĹem 2 - 3 razy po plastikach, nastÄpnie (kupiony wczeĹnie) Plak do plastikĂłw popryskaĹem, odczekaĹem i przetarĹem baweĹnianÄ szmatkÄ . Kilka takich terapii i plastiki uratowane. Teraz Ĺladu niema.
Rada na przyszĹoĹÄ - zabezpieczaj wszystkie plastiki preparatami natĹuszczajÄ cymi podobnymi do Plaka itp.
Dario dziÄkujÄ za pomoc. SprôbujÄ tak poratowaÄ. Problem z tĹustym plakiem mam taki, Ĺźe ja kolanami Ĺciskam te plastiki, bo tak mnie nauczyli jeĹşdziÄ. KiedyĹ natĹuĹciĹem plakiem i chwilÄ później maĹo siÄ nie zabiĹem na zakrÄtach. Strasznie mi siÄ spodnie na tym ĹlizgaĹy. Od tamtej pory pryskaĹem plakiem wszystko, tylko nie te dwa plastiki.
No, ale teraz chyba muszÄ sprĂłbowaÄ, bo rozumiem, Ĺźe ten sposĂłb z opalarkÄ tu nie zadziaĹa?
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Crew707, jak popryskasz plakiem to odczekaj jakiesz 10 do 15 min i przetrzyj baweĹnianÄ szmatka.
Po co Ĺciskasz kolanami zbiornik ?? NTV700 to Ĺcigacz !! to jest moto miejsko-turystyczny przeznaczony do jazdy "lajtowej". Na tym moto jeĹşdzi siÄ dla przyjemnoĹci, a nie dla wyrabiania muskuĹ
Daj se spokĂłj z opalarkÄ !!!!! Pozdrawiam
_________________ NT700 VA Deauville 2006 > Varadero XL1000 VA 2005
opalarka + plastik nie dziaĹa na dĹugo (moĹźe kwestia jaki plastik, ale przerabiaĹem to). Do tego moment i moĹźe byÄ spora buba - lakier pieeeeknie pÄcznieje siÄ lub Ĺuszczy.
Tak jak pisze Dario, z tymĹźe pokusiĹbym siÄ o zainwestowanie w dobrÄ chemiÄ z silikonem do plastikĂłw sprawdzonej firmy; wraca odĹźwiony kolor. CzernidĹa z marketĂłw i plaki spĹynÄ szybko.
krasus, Nie pamiÄtam jakich firm uĹźywaĹem. Na pewno kupiĹem na Shell-u i to nie byĹ typowy Plak. Jutro bÄdÄ w garaĹźu to siÄ upewniÄ i napiszÄ.
Producenci wszystkich szampony , czyĹciwa zalecajÄ wykonanie prĂłby na maĹym kawaĹku plastiku w miejscu maĹo widocznym. Ja tego nie zrobiĹem przy uĹźyciu preparatu S100 TOTAL REINIGER.
S100 preparaty sÄ markowe, a mogÄ zaszkodziÄ.
_________________ NT700 VA Deauville 2006 > Varadero XL1000 VA 2005
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum