Witam.Potrzebuje wymieniÄ ĹźarĂłwkÄ podĹwietlenia zegarĂłw i nie wiem jak zdjÄ Ä osĹonÄ zegarĂłw.Honda z 2010 r.WykrÄciĹem Ĺruby z doĹu i gĂłry osĹony, ale nie schodzi,tak jakby jeszcze coĹ jÄ trzymaĹo nad zegarami.
schemat licznika masz tutaj:
https://www.bike-parts-ho.../F__0200/2/6775
Sam licznik do ramy pomocniczej przykrÄcony jest od tyĹu na 4 wkrÄty. Ĺťeby dobraÄ siÄ do licznika i poĹoĹźyÄ go na stole musisz odkrÄciÄ: schowki, bo te same Ĺruby trzymajÄ osĹonÄ zegarĂłw, odkrÄcasz szybÄ z uchwytami, Ĺruby sÄ pod tymi gumami, później osĹona pod lampÄ (kilka Ĺrubek i zatrzaskĂłw, wszystko na wierzchu), teraz 4 Ĺrubki i moĹźna zdjÄ Ä czarnÄ osĹonÄ nad lampÄ , powinieneĹ siÄ dostaÄ do Ĺrubek od licznika, a jak nie (juĹź nie pamiÄtam dobrze) to trzeba odkrÄcaÄ caĹe boczne plastiki.
Schemat szeroko pojÄtej obudowy licznika:
https://www.bike-parts-ho.../F__3501/2/6775
Powodzenia!
stator napisał/a:
Ale w 700, nie ma ĹźarĂłwek.... wwszystko na LEDach SMD.
MoĹźe kolega kolor bÄdzie zmieniaĹ???
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sro Gru 05, 2018 12:36
Na.pewno warto zmieniÄ. WstawiĹem biaĹe i jest Ok, bo ten bursztynowy jakoĹ mi nie leĹźaĹ. CĂłrce zmieniĹem na czerwone, bo kupiĹa sobie biaĹo czerwone tarcze. TeĹź fajnie wyglÄ da.
Nie pamiÄtam dokĹadnie, ale dolne Ĺrubki od czarnej osĹony nad lampÄ raczej sÄ schowane pod duĹźymi bocznymi owiewkami. Roboty masz nie maĹo, ale rozbierzesz kilka razy i siÄ nauczysz. Teraz z devi robiÄ naked'a w mniej niĹź godzinÄ.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Rozumiem ze , gdybym chciaĹ wymieniÄ tarczki licznika na np w km to muszÄ to (ooo zgrozo) caĹe rozebraÄ ??
Zasadniczo to pytanie powinno brzmieÄ : Czy KtoĹ to wymieniaĹ i czy to bardzo skomplikowane?? Czyli proszÄ o kopa we wĹaĹciwym kierunku
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią Kwi 12, 2019 18:31
Niestety, musisz rozebraÄ zegary " do naga"....
Na oĹki wskazĂłwek trzeba szczegĂłlnie uwaĹźaÄ. Mi siÄ to nie przytrafiĹo, ale sĹyszaĹem, Ĺźe potrafiÄ siÄ wyrwaÄ ze swojego ustroju elektromagnetycznego.
Tak zrobiĹem ... kopÄ... rozbierania byĹo ale spoko , zrobione , co prawda przekĹamuje o trzy km ale jakoĹ przeĹźyje, jednak na upartego , jest moĹźliwoĹÄ zrobienia tego bez rozbebeszania wszystkich owiewek , mowie tak dlatego ze jak tarcze z km zmieniĹem , to poskĹadaĹem do kupy a ze mnie trochÄ przytrzymaĹo (znaczy chciaĹem iĹÄ po najmniejszej Lini oporu i nie zmieniĹem tarczki obrotomierza ) to nie sprawdziĹem sobie podĹwietlenia w originale jest doĹÄ intensywne a tu troszku zgaszone ( ale lepiej jak dla mnie lepiej ) wiec tarczkÄ obrotomierz wymieniĹem na motocyklu
JednakĹźe wielkie DziÄki !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum