Wysłany: Sro Gru 26, 2018 21:39 ntv 700 czy zmienic?????
JeĹźdĹźÄ ntv 700 ale chciaĹo by siÄ coĹ mocniejszego i o lepszej kulturze pracy ( 4 gary), na myĹl odrazu przychodzi kup st 1300 ale funduszy brak. Chodzi mi po gĹowi zmianÄ na st 1100 lub xj 900 bo po sprzedaĹźy swojego to spokojnie kupiÄ i jeszcze coĹ zostanie tylko czy cofaÄ siÄ rocznikowo?
Jak by nie patrzeÄ to ntv 700 jest trochÄ nowoczeĹniejsza ma abs, wtrysk? I mam dylemat, co o tym sÄ dzicie?
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1788 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Sro Gru 26, 2018 22:31
Wtrysk to podobnieĹź oszczÄdnoĹÄ, ale nie we wszystkich sprzÄtach siÄ sprawdza.
KoleĹ na XJ 600 na gaĹşnikach ma mniejsze rĂłwne spalanie jak ja na wtrysku. Tylko serwis gaĹşnikĂłw kosztuje.
Róşne sÄ poglÄ dy i podejĹcia do tematu. Nie zawsze nowe oznacza lepsze.
Tylko czy ty znajdziesz coĹ dobrego i starego?
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Co do XJ900 to do kolegi Polk uderz bo od niedawna ma. Ale on devi 700 nie jeĹşdziĹ to porĂłwnania Ci nie zrobi. A devi 650 do 700 ma caĹkiem sporo w jeĹşdzie i uĹźytkowaniu róşnic.
ZmieĹ na to co Ci siÄ podoba. Wiek to nie problem jak znajdziesz bardzo zadbany egzemplarz, a moĹźna trafiÄ tylko wiadomo - czas.
Rozpatrz motocykle z ĹaĹcuchem. Nie jest straszny a dziÄki temu otworzy Ci siÄ masa moĹźliwoĹci. ChoÄby i CBF1000 na przykĹad, ktĂłry Twoje oczekiwania powinien z nawiÄ zkÄ speĹniÄ.
[ Dodano: Czw Gru 27, 2018 00:22 ]
Na OLX stoi niebieski CBF1000 za 14900 od w sumie "naszego forumowego" mechanika Modzka. WidziaĹem to na Ĺźywo i jest naprawdÄ bardzo Ĺadny, do tego przygotowaĹ go fajnie do sezonu.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw Gru 27, 2018 18:02
KiedyĹ pisaĹem , Ĺźe nie jestem estetÄ .....kĹamaĹem.
Od niechcenia przeglÄ daĹem maszyny, ktĂłre "ogĂłlnie" mi siÄ podobajÄ .
PrzyjrzaĹem siÄ BMW K1600 i Pan European..
Mam Ĺwira na punkcie zegarĂłw i ĹwiateĹek. Zegary sÄ o tyle waĹźne, Ĺźe patrzymy na nie czÄĹciej niĹź na sylwetkÄ motocykla. Niestety w obu modelach,. tablica wskaĹşnikĂłw jest jakby z przed poprzedniej epoki.
BMW z tym obĹym nosem i pojedynczym reflektorem i Paneuropean ze spalaniem 6 - 7 litrĂłw......
Dovilko moja ! przepraszam, Ĺźe w ciebie zwÄ tpiĹem....
nie chodzi mi o spalanie tylko czy jest sens zmiany na starszy model. kolega teĹź ma xj 600 i ma takie samo spalanie jak moje.
motor z ĹaĹcuchem odpada nie chce siÄ babraÄ z ĹaĹcuchem
Jak nie chcesz ĹaĹcucha to masz do wyboru (z w miare nowszych) krowy 330kg + lub Beemki o róşnej reputacji. No i jeszcze flagowe turystyki +1000cc.
Nie liczyĹbym w st1100 na jakieĹ specjalne mocowe róşnice bo sprzÄt rekompensuje moc wagÄ i duĹźego przeskoku mieÄ nie bÄdziesz, niby 100 koni ale od devilki masz 70kg wiÄkszÄ masÄ.
Spalanie w motocyklu 6-7 nie jest wcale duĹźe. Wszystko zaleĹźy od stylu jazdy. Jak ktoĹ jedzie 6000km na wyprawie to litr na 100 robi robote. Ale jak ktoĹ wyjeĹźdĹźa, Ĺźeby popaĹowaÄ 100km raz na 2 tygodnie, albo ĹmignÄ Ä na tor to nawet jak mu 14 spali to róşnicy mu nie zrobi.
Mojemu znajomemu szlifiera pali najmniej 12 a i tak siÄ cieszy, Ĺźe maĹo.
ĹaĹcuch obrasta juĹź do rangi miejskiej legendy. Nie kaĹźdy miaĹ, ale kaĹźdy wie, Ĺźe jest do bani.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią Gru 28, 2018 08:06
NapisaĹem o spalaniu, bo robiÄ c rocznie 25 - 27 tys.km, ma to znaczenie, zwĹaszcza, gdy Polska zrobiĹa siÄ za ciasna, czĹek szlaja siÄ po obcych lÄ dach, pĹacÄ c w Euro, a zarabiajÄ c w zĹotĂłwkach, jak najniĹźsze ogniwo w ĹaĹcuchu pokarmowym ( patrz finansowym )
_________________ Dulka
Majka
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Gru 28, 2018 11:22
stator napisał/a:
BMW z tym obĹym nosem i pojedynczym reflektorem i Paneuropean ze spalaniem 6 - 7 litrĂłw......
Dovilko moja ! przepraszam, Ĺźe w ciebie zwÄ tpiĹem....
St1300 Ĺźeby spaliĹa 7l to trzeba pomykaÄ z plecakiem i peĹnymi kuframi ok 150. Motocykl + woĹşnica + plecak i bagaĹźe to juĹź dobrze ponad 500kg to nie jest maĹo, prawa fizyki dziaĹajÄ zawsze.
Przy normalnej jeĹşdzie ok 100 powinna zmieĹciÄ siÄ w 5 litrach.
JeĹźeli celujesz w coĹ co ma pojemnoĹÄ powyĹźej litra to i spalanie bÄdzie nieco wyĹźsze niĹź w NTV. JeĹźdĹźÄ c 700 z prÄdkoĹciami ok 150 to spalanie wcale nie bÄdzie duĹźo niĹźsze niĹź w ST-ku.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 124 Skąd: Wieliczka
Wysłany: Pią Gru 28, 2018 18:12
Potwierdzam.W ST1300 w trasie z plecaczkiem i bagaĹźami spokojnie siÄ moĹźna krÄciÄ w okoĹo 5-5,5 litra zuĹźycia paliwa.Nie miaĹem okazji jeĹździÄ na ST 1100,ale na Devilkach 650 i 700 juĹź tak i przypuszczam Ĺźe nawet starszy ST 1100 to jest inna klasa inny Ĺwiat a Ĺźe wyglÄ d,zegary wyglÄ dajÄ staro -kwestia gustu.No i cena.
poprzednio jeĹşdziĹem trampkiem i po przesiadce na moto z kardanem dla mnie super, nie czyĹcisz , nie smarujesz , nie naciÄ gasz i nie wymieniasz w razie potrzeby. Przy zmianie moto dla mnie kardan jest priorytetem. Jak pisaĹem wczeĹniej o spalanie mi nie chodzi, liczÄ siÄ z tym Ĺźe kupujÄ c moto powyĹźej 1000 to bÄdzie wiÄksze spalanie.
A jeĹşdziĹeĹ st1100? Musisz siÄ przejechaÄ to juĹź bÄdziess wiedziaĹ czy to to.
W jej cenie to chyba nic lepiej wyposaĹźonego turystycznie nie znajdziesz
SzukaĹem doĹÄ dĹugo ST1100, jechaĹem i bardzo mi siÄ podobaĹo, ale kupiĹem ... Devi i nie ĹźaĹujÄ.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
tak jeĹşdziĹem st 1100, na moje jest lepiej niĹź na deauvillu, lepiej siÄ drogi trzyma, lepsza kultura pracy i moc. BÄdÄ siÄ rozglÄ daĹ jak coĹ zadbanego trafiÄ to kupiÄ jak nie to dalej pojeĹźdĹźÄ deauvillem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum