_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Witam dzisiaj skonstruowaĹem na szybkiego taki uchwyt do podnoszenia motonga co wy na to
Ĺoooooooo Paaaaaaaaanie, nie spadĹo jak szarpaĹeĹ kluczem? MoĹźe zabezpiecz jakimĹ pasem za drugÄ ĹapÄ. OdwaĹźny jesteĹ. Jakby coĹ to oldmotory spawa plastiki.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
O rany.... Czego to ludziska nie wymyĹlÄ
A potem pĹacz, zgrzytanie zÄbĂłw i drÄczÄ ca nieustannie myĹl... jak to siÄ mogĹo staÄ..
Przemolka1 zastanĂłw siÄ czy to uĹatwienie przy pracy czy utrudnienie bo czasem takie kombinacje nie sÄ warte zachodu i ryzyka. Przy moto wszystko da siÄ zrobiÄ bez podnoszenia w gĂłrÄ. To nie samochĂłd. Jedyny powĂłd to ewentualna "wygoda" przy pracy jak komuĹ nie chce siÄ zginaÄ karku.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lis 30, 2016 12:41
Parabiker, podzielam Twoje zdanie. I taka mnie nachodzi refleksja, Ĺźe czasami jedziesz oglÄ daÄ z klientem motocykl idealny od osoby prywatnej a na miejscu zastajesz co zastajesz i za Ĺźadne skarby nie moĹźna dojĹÄ co siÄ mogĹo wydarzyÄ, Ĺźe powstaĹy takie dziwne uszkodzenia
W wiÄkszoĹci warsztatĂłw motory naprawia siÄ na podnoĹnikach oczywiĹcie nie takich jak ja sobie wykombinowaĹem , wiÄc czemu ja miaĹbym ĹamaÄ krÄgosĹup skoro moĹźna sobie pracÄ uĹatwiÄ
W wiÄkszoĹci warsztatĂłw motory naprawia siÄ na podnoĹnikach
Zgadza siÄ, ale tak jak sam napisaĹeĹ nie na takich i nie w ten sposĂłb. Oni tam pracujÄ minimum 8 godzin dziennie przez 12 miesiÄcy w roku. Wtedy ma to sens bo trzeba minimalizowaÄ uciÄ ĹźliwoĹci (to wynika nawet z przepisĂłw pracy). Ty jednak jeĹşdzisz motocyklem, ktĂłry nie wymaga obsĹugi non stop wiÄc jak raz w roku przyjdzie siÄ przy nim troszkÄ pogimnastykowaÄ to wyjdzie nawet na zdrowie bo obecnie wiÄkszoĹÄ czasu spÄdzamy przy komputerze. JeĹli ta wygoda jest dla Ciebie aĹź tak waĹźna, to kup podnoĹnik dedykowany bo inaczej zamiast wygody moĹźna narobiÄ sobie biedy. Rozumiem czym TwĂłj pomysĹ byĹ podyktowany, ale wybacz, ja nie przyklasnÄ takiemu pomysĹowi. Nie tylko dlatego, Ĺźe Ĺamie on wszelkie zasady bezpiecznej pracy ale teĹź dlatego, Ĺźe mi by siÄ dla paru czynnoĹci raz od wielkiego ĹwiÄta nie chciaĹo tak kombinowaÄ. Poza tym dajesz zĹy przykĹad. Ty moĹźe zrobisz to z gĹowÄ , a jak coĹ pĂłjdzie nie tak to Twoja sprawa, TwĂłj krÄgosĹup itd ale raczej nie ma siÄ czym chwaliÄ. WeĹş pod uwagÄ, Ĺźe na to forum zaglÄ dajÄ teĹź mniej doĹwiadczeni ludzie. ZobaczÄ , zacznÄ naĹladowaÄ, o czymĹ nie pomyĹlÄ , nie przewidzÄ i zrobiÄ sobie krzywdÄ. Chyba tego nie chcesz prawda?
Ja do niczego nikogo nie zmuszam od po prostu miaĹem pomysĹa i go zrealizowaĹem ,wykorzystaĹem to co miaĹem i tyle .Nikt nie musi mnie naĹladowaÄ
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Gru 03, 2016 09:44
GhoustDragon napisał/a:
Tylko po co podnosiÄ motocykl ktĂłry ma stopkÄ centralnÄ ?
No przecie po to, aby nie ĹamaÄ sobie krÄgosĹupa. BÄdziesz trochÄ starszy to zrozumiesz
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum