Też o czymś takim myślałem ale wolałbym spróbować jakimś inny sposobem jakieś środki do renowacji, czy coś podobnego. Jeśli nic takiego nie znajdę to pewnie sprayem to potraktuje.
_________________ Owiadczam, e moje opinie s nieprzemylane i subiektywne. Ponadto w kadej chwili mog je diametralnie zmieni lub si ich wyprze.........
bya NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znw NTV 650 "93
Pomg: 4 razy Wiek: 53 Doczy: 16 Pa 2011 Posty: 161 Skd: Opole/Prszkw
Wysany: Pon Sie 01, 2016 08:50
darbyt napisa/a:
Też o czymś takim myślałem ale wolałbym spróbować jakimś inny sposobem jakieś środki do renowacji, czy coś podobnego. Jeśli nic takiego nie znajdę to pewnie sprayem to potraktuje.
Żeby była jasność: oczywiście mam na myśli osłony gmoli, tył pod tabl. rejestr. i elem. kufrów W mojej devi z Francji od słońca zmieniły kolor na szary.
Pomg: 23 razy Wiek: 48 Doczy: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skd: Warszawa
Wysany: Pon Sie 01, 2016 09:47
Zawsze można oddać do firmy zajmującej się detailingiem. Zrobią to profesjonalnie i za kupę kasy Ja próbowałem różnych środków. Skończyło się na malowaniu, bo wszelkiej maści plaki, czernidła itp. dawały bardzo krótkotrwałe efekty.
Sim Pomg: 6 razy Doczy: 08 Sty 2016 Posty: 615 Skd: d
Wysany: Pon Sie 01, 2016 13:00
Najlepiej sprawdza się jednak lakier strukturalny do plastików (Boll).
Wystarczy bardzo cienka warstwa i efekt będzie taki, że mało kto rozpozna, że to było malowane.
Fakt, struktura się nieco zmieni, bo teraz jest taka struktura plamiasta, a będzie porowata jak na lusterkach.
Nie ma co się bać tego środka, bo dobrze się rozlewa, nie pozostawia zacieków, czy plam i szybko schnie.
A na spłowiały plastik w taki sposób jak w Devilce - nic innego nie poskutkuje, bo jest to cała warstwa plastiku, a nie tylko powierzchniowy nalot. Niestety Japończycy nigdy nie umieli robić dobrych/ładnych i trwałych plastików - patrz plastiki japońskich samochodów.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Moesz zacza pliki na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum