Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Lis 18, 2016 12:42
Mnie uwaliĹa osa w sutek na wejĹciu w winkiel... I myĹlaĹem, Ĺźe nic gorszego nie moĹźe siÄ przytrafiÄ, ale znajomego z motocykla ĹciÄ gnÄ Ĺ bocian
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Lis 19, 2016 09:36
Killu napisał/a:
Mnie uwaliĹa osa w sutek na wejĹciu w winkiel...
Killu, nie doĹÄ, Ĺźe jeĹşdzisz na "zdrapkÄ" to jeszcze z sutami na wierzchu
Dobrze, Ĺźe nie uwaliĹa CiÄ w "wacka" ,bo wtedy byĹaby proĹba do Bozi; "Panie, bĂłl odejmij a rozmiar pozostaw".
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Sob Lis 19, 2016 12:22
Latem miewam taki zwyczaj, Ĺźe rozpinam kurtkÄ, Ĺźeby ĹapaÄ wiÄcej powietrza... No i to byĹa konsekwencja moich poczynaĹ Teraz siÄ ĹźmiejÄ, ale bĂłl straszny. Nawet nie chcÄ wiedzieÄ jak boli uĹźÄ dlenie w przyrodzenie Ĺźe tak sobie zarymujÄ
Wysłany: Nie Lis 20, 2016 01:03
No i kurde siÄ wydaĹo.
"Bo na jestem masochista,
lubiÄ w Ĺeb dostawac, lubiÄ gdy krew tryska.
BĂłl mnie podnieca wiÄc proszÄ mnie bij,
prosto w ryj, prosto w ryj, prosto w ryj..."
Dobra Ĺmieszki
a wracajÄ c na chwilÄ do sedna - wczorajsza sytuacja, jedziemy z kumpelÄ (ktĂłra przybyĹa do Olzy w niedzielÄ) pozwiedzaliĹmy trochÄ Czechy (w sumie powtĂłrka naszej forumowej trasy z soboty + obiadek nad zalewem w Hlucin - polecam, przetestowana juĹź druga restauracja - obydwie b. dobre)
No i na wysokoĹci zjazdu na Darkovice - kumpela mi sygnalizuje, Ĺźe coĹ siÄ dzieje z motocyklem. Okazuje siÄ, Ĺźe wĹaĹnie przeĹÄ czyĹa na rezerwÄ - moto (GS 500) gaĹnie... nie chce odpaliÄ etc. Godziny Ĺrednio ciekawe, bo juĹź po zachodzie sĹoĹca.
Pierwsza myĹl - zostawiam jÄ z moto, lecÄ do najbliĹźszej stacji w Hlucinie i coĹ siÄ pokombinuje (nie wiem, czy na tamtejszych stacjach majÄ maĹe kanistry...).
DopchaĹem jej motocykl do najbliĹźszych zabudowaĹ, wracam do swojej Devilki stojÄ cej na poboczu (w miÄdzyczasie kilka motocykli nas minÄĹo...). WidzÄ - jedzie kolejny, zwalnia - srebrna Devilka 700 pytanie - czy potrzebna pomoc i co siÄ staĹo.
Okazuje siÄ, Ĺźe kolega mieszka niedaleko (8 km), sam zaproponowaĹ, Ĺźe ma kanister i paliwo.
I moĹźe nam pomĂłc. I dziÄki niemu bez komplikacji bezpiecznie wrĂłciliĹmy, co wiÄcej czekaĹ dĹuĹźszÄ chwilÄ zanim siÄ nie upewniliĹmy, Ĺźe nic wiÄcej GS-owi nie dolega.
Kolega nie z naszego forum, choÄ zaglÄ daĹ tutaj. I zapowiedziaĹ siÄ, Ĺźe wrĂłci
p.s. swojÄ drogÄ - GS idzie z powrotem do mechanika, bo to juĹź druga taka sytuacja, Ĺźe kranik jest na normal, a zachowuje siÄ jakby byĹ na rezerwÄ przekrÄcony... ew. jest odwrotnie pokrÄtĹo zamontowane...
----
A druga taka sytuacja, to moje niedawne bliskie spotkanie 3 stopnia z asfaltem w Bytomiu. Trzy samochody mineĹy leĹźÄ cy na jezdni motocykl nawet nie zwalniajÄ c. A kolejny leciaĹ motocykl (miejscowa czerwona CBR-ka) - momentanie siÄ zatrzymaĹ i pomĂłgĹ mi ogarnÄ Ä wszystko na miejscu upewniajÄ c siÄ, ze nic mi nie jest i dam radÄ jechaÄ.
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
A druga taka sytuacja, to moje niedawne bliskie spotkanie 3 stopnia z asfaltem w Bytomiu. Trzy samochody mineĹy leĹźÄ cy na jezdni motocykl nawet nie zwalniajÄ c.
Pewnie mieli nawet satysfakcjÄ, co niestety jest przykre. Ja po moim ostatnim szlifie to zobaczyĹem, Ĺźe ludzie siÄ schowali do domĂłw, chyba po to Ĺźeby nie patrzeÄ
Wczoraj ok 18tej jeĹşdziĹem po Wolsztynie (samochodem w lumpach motocyklowych )
Na jednym z parkingĂłw stoi motorek. JechaĹem tamtÄdy kilka razy. Za kaĹźdym kolejnym przejazdem widziaĹem wiÄcej toboĹĂłw pod motocyklem. Po zaĹatwieniu swoich spraw postanowiĹem podjechaÄ.
Sympatyczni ludzie, na padniÄtej Virago, uwiÄzieni na parkingu 50 km od domu. Na drodze mnĂłstwo motocykli, mnĂłstwo kiwajÄ cych ... i ja jeden z pechowcami.
Potem zĹapaĹem jeszcze jednego znajomego, ale z racji wiedzy mechanicznej mogliĹmy tylko czekaÄ aĹź pechowcy zaĹatwiÄ busa.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
A ja wczoraj miaĹem problem 30 km od domu. Akumulator caĹkiem padĹ. PoszedĹem do goĹcia ktĂłry mieszkaĹ obok nie byĹ motocyklistÄ ale pomĂłgĹ po ludziach znaleĹşÄ akumulator i podĹÄ czyÄ go. UdaĹo siÄ w bocznej sakwie umieĹciÄ i wyciÄ gnÄ Ä kablami. Dobrze Ĺźe znaleĹşli siÄ ludzie, ktĂłrzy chcieli pomĂłc.
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 10:49
AndrewMD napisał/a:
Pewnie mieli nawet satysfakcjÄ, co niestety jest przykre. Ja po moim ostatnim szlifie to zobaczyĹem, Ĺźe ludzie siÄ schowali do domĂłw, chyba po to Ĺźeby nie patrzeÄ
Tylko skÄ d taka satysfakcja siÄ bierze? Z nienawiĹci od moto?
ChoÄ moĹźe nie ta liga ale...
DziĹ przyjechaĹ do mnie klient z koĹami do centrowania (do Simsona s 50).
*86km w jedna stronÄ w deszczu
*86km z powrotem w deszczu
*4 godziny jazdy
*Nie ma prawa jazdy, wiÄc jeĹşdzie simkiem ok 20 000km rocznie!
*Lumpy z PRLu, foliowa peleryna , komplet kluczy, skrzynka od pomidorĂłw na bagaĹźniku i wio.
Remonty silnika ma w maĹym palcu, a takie "drobiazgi" jak waĹ po regeneracji i komplet ĹoĹźysk, zawsze leĹźÄ na pĂłĹce
Prawdziwy moturzysta
I wisienka na torcie:
Jak zobaczyĹ DevilkÄ to powiedziaĹ:
Takim to dopiero bym jeĹşdziĹ
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Nic dodaÄ, nic ujÄ Ä. Nie maszyna, lecz chÄÄ szczera zrobi z ciebie globtrotera!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum