W zwiÄ zku z totalnÄ zlewniÄ naszego kolegi forumowicza, ps Killu, postanowiĹem temat tutaj wĹaĹnie nagĹoĹniÄ i przestrzec na moim przykĹadzie. Bez wchodzenia w detale, coby nie zanudzaÄ wszystkich wielce:
- 09.06. otrzymaĹem info, Ĺźe opony dla mnie ma na biurku i teraz wysyĹa. To ja tego samego dnia przelaĹem prawie 1 tys. zĹ na konto, aby czĹek nie czekaĹ dĹugo na forsÄ;
- 14.06. po kilku nieudanych prĂłbach telefonicznych oraz SMS-ie, w koĹcu odebraĹ i usĹyszaĹem, ze chĹop zachorzaĹ, lecz natychmiast posyĹa ĹźonÄ z towarem do kuriera. No nic, zdarza siÄ (szkoda, Ĺźe bez Ĺźadnego info: chorym, paczkÄ poĹlÄ z opóźnieniem - dla przykĹadu);
- 16.06. no i wysĹali... do Rzeszowa - widzÄ na Ĺledzeniu paczki DPD. Kilka bezskutecznych prĂłb poĹÄ czenia z czĹowiekiem, nagrania na poczcie gĹosowej, w koĹcu SMS-y. Nic ;
- 20-22.06. odebraĹ 64-tÄ prĂłbÄ poĹÄ czenia: dobra juĹź siÄ zajmuje. No i nie mogÄ kuriery znaleĹşÄ takiego adresu w tym tam Rzeszowie (i jak siÄ tutaj dziwiÄ?). Killu deklaruje, Ĺźe juĹź zaĹatwia przekierowanie na wĹaĹciwy kierunek i da mi sygnaĹ. I cisza. ChciaĹem dopytaÄ, ale goowno, tradycyjnie... zostaw wiadomoĹÄ blebleble
- 23.06. piszÄ czĹowiekowi, iĹź czujÄ siÄ "dymany" bo: kasa poszĹa, towaru brak, info brak i Ĺoje za pasem, a komar na "Ĺysielcach" stoi!
I tak zlewnia do 28.06. - odebraĹ i podwĂłjnie zdziwiony: Ĺźe towaru nie otrzymaĹem, i Ĺźem taki spokojny po wysĹaniu prawie 1 tys zĹ za nic. Noszsz koorwa... No, ale on juĹź zamyka budÄ i leci do DPD, bo zmiana musi byÄ osobiĹcie. No i oczywiĹcie da info, zaraz po zaĹatwieniu w DPD. I chĹop zaginÄ Ĺ, wpadĹ chyba w jakÄ Ĺ paradÄ LGBTQWERTY1234656789...
- 29 i 30.06 - 50 prĂłb poĹÄ czenia - zostaw wiadomoĹÄ blebleble - w koĹcu wysyĹam SMS-a: nie ma towaru (tzn. u mnie, bo w Rzeszowie juĹź zaczÄ Ĺ pÄ czki wypuszczaÄ!!!) i ĹźÄ dam zwrotu forsy natychmiast
- 05.07 - DPD wyrwaĹo korzenie i odesĹaĹo paczkÄ do nadawcy (stosowny link: https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=0000003699853j)
- do dzisiaj, tj. 07.07. (po nastÄpnej serii prĂłb poĹÄ czenia - zostaw...bleble, nagraĹ oraz SMS-a) brak dowodu istnienia Killa. ZabiÄ goĹcia, to za maĹo
M.in. dziÄki niemu, nie pojawiĹem siÄ na z gĂłry opĹaconych Ĺojach - w takie ulewy, jakie wtenczas byĹy na trasie mojego dojazdu i powrotu, zasuwanie na "Ĺysielcach" byĹoby proszeniem siÄ o drewnianÄ jesionkÄ... SÄ dziĹem, iĹź wysyĹka towaru na 3 tygodnie przed zlotem, to wystarczajÄ co duĹźo czasu na otrzymanie, wymianÄ oraz lekkie przetarcie gum. Obiecanki-cacanki...
Trudno mi sobie wyobraziÄ, jakie argumenty przekonajÄ mnie do odszczekania tego, co teraz napiszÄ: nie polecam wspĂłĹpracy z tym forumowiczem w zakresie zaopatrzenia, przynajmniej w opony I to za praktycznie przedpĹatÄ Ne zrobiĹ nic, aby swoje bĹÄdy naprawiÄ, nie ma z nim kontaktu i sam pluje na swoje deklaracje o powiadamianiu w sprawie.
Dodatkowo nie oddaĹ mi przelanej na jego konto sumy pieniÄdzy ZaĹźÄ daĹem tego juĹź dwukrotnie, a tylko do 3-ch razy sztuka
_________________ Nie jedź szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Posty: 790 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Lip 10, 2017 01:06
adamdive napisał/a:
No to czekamy co napisze Killu...
RzeczywiĹcie. BÄdÄ oczekiwaĹ z zaciekawieniem.
PS
Jako siÄ okazuje, to nie jest jedyny przypadek - od napisania powyĹźszego, znam juĹź pokrĂłtce trzy podobne opowieĹci.
No nic, "kapcie" zamĂłwiĹem juĹź gdzieĹ indziej (o czym poinformowaĹem Killa stosownym SMS-em 30.06.), teraz czekam na zwrot forsy. A skrucha bÄdzie miĹym dodatkiem oraz wyrazem zdolnoĹci honorowej.
_________________ Nie jedź szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać...
Killu, troszkÄ zapadĹ siÄ pod ziemiÄ... Ostatnia wizyta: Nie Mar 05, 2017 21:15 (Minut: 9). Jakby nie patrzeÄ Toma311, nie ma na czym ĹmigaÄ... a frustracja roĹnie wraz z mijajÄ cym jakĹźe krĂłtkim sezonem...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Koorwa... Chyba coĹ czuwa nademnÄ .. bo juz jakiĹ czas temu przemyĹliwaĹem Ĺźe jeĹli mi trafi jeszcze w tym roku kupowac gumy (zalezy ile sie nakrÄci) to zamiast dawac zarabiac obcym lepiej dac kasiorÄ komuĹ kto jest nie tylko w temacie moto ale i funkcyjny na tematycznym forum. A skoro ktoĹ mu funkcjÄ powierzyĹ znaczy Ĺźe goĹÄ jest godny zaufania... A tu dupa blada....
DziÄki Toma za posta z ostrzeĹźeniem. UchroniĹes co najmniej 2 osoby przed stratami...
Mnie przed finansowymi ( to minimum) a tego 'jaĹnie pana moderatora" przed utratÄ zdrowia. Bo przyznam sie Ĺźe ja tak cierpliwy jak Ty nie jestem i znajÄ c siebie raz czy dwa daĹbym sie zbyÄ ale potem mogĹo by byÄ gĹoĹno w Opolu ze ktos tam poĹamaĹ komuĹ rÄce czy nogi lub zdemolowano dom czy mieszkanie...
Tym bardziej Ĺźe od Opola mam rzut beretem. Ale za 1000 plnĂłw byĹbym w stanie i z drugiego koĹca kraju przyjechaÄ,goĹcia odszukaÄ i po prostu kasÄ wydrzeÄ i wpierdol spuĹciÄ.
Ale za 1000 plnĂłw byĹbym w stanie i z drugiego koĹca kraju przyjechaÄ,goĹcia odszukaÄ i po prostu kasÄ wydrzeÄ i wpierdol spuĹciÄ.
Zaroz widaÄ Ĺźe swoj hĹop !!!
CzytajÄ c ten temat od razu mi to przyszĹo na myĹl jednak po chwili namysĹu dla ochĹody ja po prostu wydrukowaĹbym sobie korespondencjÄ i przekaĹź wpĹaty i udaĹ siÄ na PolicjÄ , bo nic nie przywraca tak do pozycji czĹowieka (z pozycji zĹamanego ciula) jak wizyta dzielnicowego z wezwaniem na przesĹuchanie i wstyd przed sÄ siadami. Policja takie sprawy lubi bo majÄ dowody na tacy ĹÄ cznie z adresem, no i zawsze jedna rozwiÄ zana sprawa o oszustwo i wyĹudzenie fajnie wyglÄ da w raportach i statystykach.
hanys, jak masz tak blisko to moĹźe byĹ odwiedziĹ killa (lub ktoĹ inny), Ĺźeby siÄ chĹopina wypowiedziaĹ i zajÄ Ĺ jedyne sĹuszne stanowisko. Jakby nie patrzeÄ Toma311 ma zblokowanÄ kasÄ i zwiÄ zane rÄce.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum