TrochÄ maĹo danych?
PrzewrĂłciĹ siÄ i zgasĹ, czy pracowaĹ ? Jest napiÄcie, nie ma? krÄci, nie kreci? kontrolki ĹwiecÄ ?
Samo przewrĂłcenie z reguĹy problemem nie jest, ale mocniejsze uderzenie juĹź tak.
Ja bym zaczÄ Ĺ od elektryki. MoĹźe jakiĹ kabel siÄ poluzowaĹ ( np na klemach), moĹźe akumulator szlag trafiĹ ( oberwaĹ siÄ cela) OczywiĹcie nie moĹźna wykluczyÄ wĹÄ cznika, ale myĹlÄ, Ĺźe to nie on
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
A ja zaczÄ Ĺbym od sprawdzenia czy jest na luzie(czÄsto po glebie zapominamy i zostawiamy na biegu ) nastÄpnie czujniki przy sprzÄgle i mĂłwiÄ - wciĹnij sprzÄgĹo i sprĂłbuj...
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
A ja zaczÄ Ĺbym od sprawdzenia czy jest na luzie(czÄsto po glebie zapominamy i zostawiamy na biegu ) nastÄpnie czujniki przy sprzÄgle i mĂłwiÄ - wciĹnij sprzÄgĹo i sprĂłbuj...
Racja! To teĹź moĹźliwe!
PamiÄtam jak kiedyĹ znajomy miaĹ "Ĺlizg".
ZerwaĹ ĹaĹcuch w "komarku" i chciaĹ silnik rozbieraÄ bo "biegi uciekĹy", silnik pracowaĹ normalnie a "motĂłr" nie jechaĹ
WskazaĹeĹ na mechanikÄ , ja na elektrykÄ, jednak tak naprawdÄ nie mamy nawet fusĂłw do wróşenia
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Sro Mar 28, 2018 12:50
Kolano mnie boli jak jasna cholera, wiÄc nie bardzo miaĹem jak siÄ z nim mocowaÄ. ĹwieciĹy kontrolki ciĹnienia oleju i immobilizera, a luzu nie i nie odpalaĹ. W koĹcu zadzwoniĹem po mojego mechanika, przyjechaĹ i ... odpaliĹ. PoszarpaĹ siÄ trochÄ z biegami i w koĹcu odpaliĹ. Bardziej boli, Ĺźe owiewka poĹamana i nadaje siÄ tylko do wymiany, podobnie jak osĹona gmola. WiÄcej strat chyba nie zarejestrowaĹem, oprĂłcz tego, Ĺźe kolano boli jak jasna cholera, ledwo wstaĹem.
A wszystko dziÄki przemiĹej pani, ktĂłra wyjechaĹa z bocznej drogi kompletnie siÄ nie przejmujÄ c, Ĺźe nie jest sama. I tak dobrze, Ĺźe zamiast w niÄ wjechaÄ poĹoĹźyĹem moto, straty mniejsze. Nie chcÄ myĹleÄ, ile by kosztowaĹa naprawa z wymianÄ widelca i takie tam...
To trza braÄ babÄ za dupsko i walczyÄ z ubezpieczalnia.
MiaĹem tak samo, póŠroku walki, trochÄ siÄ napracowaĹem przy skuterku, ale wypĹata byĹa z OC
GhoustDragon trafiĹ nawet bez fusĂłw!
Pomógł: 8 razy Wiek: 67 Dołączył: 30 Sie 2017 Posty: 119 Skąd: Tychy
Wysłany: Sro Mar 28, 2018 14:58
Emhyrion napisał/a:
A wszystko dziÄki przemiĹej pani, ktĂłra wyjechaĹa z bocznej drogi kompletnie siÄ nie przejmujÄ c, Ĺźe nie jest sama.
Bez obrazy dla paĹ kierowcĂłw,ale jak czasami widzÄ jak niektĂłre zachowujÄ siÄ na drodze to rozumiem dlaczego Arabowie nie dajÄ im powoziÄ wielbĹÄ dami szczegĂłlnie jestem uczulony na niewiasty w czerwonych Yarisach
...
A wszystko dziÄki przemiĹej pani, ktĂłra wyjechaĹa z bocznej drogi kompletnie siÄ nie przejmujÄ c, Ĺźe nie jest sama. I tak dobrze, Ĺźe zamiast w niÄ wjechaÄ poĹoĹźyĹem moto, straty mniejsze. Nie chcÄ myĹleÄ, ile by kosztowaĹa naprawa z wymianÄ widelca i takie tam...
Nic - zapĹaciĹby ubezpieczyciel sprawczyni... Za holowanie i samochĂłd zastÄpczy rĂłwnieĹź
oldmotory napisał/a:
...
GhoustDragon trafiĹ nawet bez fusĂłw!
Ja wcale nie "strzelaĹem"
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Miejmy nadziejÄ Ĺźe kolano tylko stĹuczone i nic powaĹźniejszego (nie miaĹeĹ ochraniaczy na kolana ?) jak rurka gmola, jeĹźeli jest przytarta moĹźe warto by byĹo napawaÄ z milimetr stali, mieszkamy blisko siebie, wiÄc bez problemu ci to ogarnÄ; co do owiewek jak nie sÄ jakoĹ mego rozwalone to zawsze moĹźna zgrzaÄ na gorÄ co ze wstawkÄ z siateczki metalowej (to juĹź nie ja niestety nie "umim") i polakierowaÄ, bÄdzie pewnie taniej niĹź nowa owiewka.
Wysłany: Czw Mar 29, 2018 18:03
U nas, na Ĺwiderskiej,
moto u mechanika a ja walczÄ z bĂłlem w kolanie. ochraniacze miaĹem, ale noga siÄ wyrywaĹa spod moto i coĹ mi musiaĹo przeskoczyÄ. na to ochraniacz nie pomoĹźe, chyba zbroja...
zgrzaÄ na gorÄ co ze wstawkÄ z siateczki metalowej
Nie potrzeba siatki
[ Dodano: Czw Mar 29, 2018 21:01 ]
Emhyrion napisał/a:
moto u mechanika a ja walczÄ z bĂłlem w kolanie
Nic nie piszesz o "papierologi"? Mam nadziejÄ (jak widzÄ nie tylko ja) Ĺźe nie poĹciĹeĹ tego pĹazem. ?
Wysłany: Czw Mar 29, 2018 21:35
Mam papierki, spisaliĹmy oĹwiadczenie, poszĹo juĹź do PZU.
Jedyne straty wymierne to to kolano, drugi dzieĹ ledwo chodzÄ. Motor ma do wymiany lewÄ owiewkÄ, osĹonÄ gmola i do prostowania pedaĹ sprzÄgĹa. Klejenie owiewki jakoĹ wydaĹo mi sie bez sensu, byĹa mocno potrzaskana z odĹamanym kawaĹkiem. Poza tym nie ja za to pĹacÄ. Jest jeszcze troszkÄ przyrysowany lewy kufer poniĹźej lakieru (czarny element), ale to juĹź olejÄ, tak bardzo tego nie widaÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum