Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sro Maj 23, 2018 22:18 Potrzebna pomoc! Check engina miga 8 razy
Witajcie, staram sie nie naduĹźywaÄ sĹĂłw "pomocy " itp, ale dziĹ mnie przycisnÄĹa bieda.
JesteĹmy juz na Sycylii, dojechaliĹmy z Mesyny przez Palermo do Trapani.
Motocykla nie da sie rozpÄdziÄ wiÄcej niĹź 100 na 5-tym biegu, czyli okoĹo 4 tys, obrotĂłw - dotyczy wszystkich biegĂłw...
Zapala siÄ kontrolka silnika, a dwa razy przyĹapaĹem jÄ jak miga ....
8 migniÄÄ i przerwa. Poratujecie ?
[ Dodano: Sro Maj 23, 2018 22:35 ]
Dodam, Ĺźe jestem 4000 km od domciu, wiÄc nie Ĺatwo mi uzyskaÄ innÄ pomoc.
Pierwszy raz sĹyszÄ o takim przypadku Pierwsze co mi wpada do gĹowy to sonda lambda, czujnik poĹoĹźenia waĹu?, ale tylko zgadujÄ bez kompa i serwisu nie podchodĹş, moĹźe pomogÄ adresami serwisĂłw:
Via Nino Bixio, 93, 98123 Messina ME, WĹochy
Via Leonardo Da Vinci, 61, 95024 Acireale CT, WĹochy
Via Vecchia Ognina, 95127 Catania CT, WĹochy
Viale Scala Greca, 63, 96100 Siracusa SR, WĹochy
Via dei Cantieri, 62, 90133 Palermo PA, WĹochy
41, Via Castelvetrano, 91026 Mazara del Vallo TP, WĹochy
Napisz jak rozwiÄ zaĹeĹ temat. Powodzenia! Trzymam kciuki!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Wysłany: Czw Maj 24, 2018 08:01
Rzempi !
Najlepsze wiadomoĹci, jakie mogĹem od kogokolwiek otrzymaÄ !
DziÄkujÄ za adresy, choÄ kilka mam juz za sobÄ , to bedÄ szukaĹ tych przede mnÄ .
Wiadomo internety w telefonach i do tego "starczowzrocznoĹÄ".
Bardzo cenny post.
Jeszcze raz dziÄkujÄ.
Tu znalazĹem taki sam przypadek.
Nie jestem biegĹy w posĹugiwaniu siÄ... translatorem, ale piszÄ Ĺźe rozbierali póŠmotocykla a chodziĹo ( jak zwykle) o luzy na jakimĹ kabelku http://www.nt-owners.org/...ck-Engine-Light
MoĹźe coĹ pomoĹźe?
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
(ProponujÄ sprawdziÄ wszystkie wtyczki w okolicy wtryskĂłw.)
Tak jak w "moim" linku. JeĹşdzili po serwisach "cudowali", a to jak zwykle kabelek.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
czyli moĹźe byÄ czujnik poĹoĹźenia przepustnicy, regulator napiÄcia, albo problem z kabelkiem
Generalnie za maĹe lub za wysokie napiÄcie na czujniku
WedĹug tabelki naleĹźy pomierzyÄ w pierwszej kolejnoĹci czujnik poĹoĹźenia przepustnicy na przypadki 0,3V i 4,93V. SprawdziÄ wiÄ zkÄ i wtyczkÄ, w ostatecznoĹci podmieniÄ/kupiÄ i uĹźyÄ lub zostawiÄ w zapasie.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Maj 24, 2018 12:45
Regulator moĹźna wykluczyÄ z racji objawĂłw.
ZaĹniedziaĹe styki sÄ najczÄstszÄ przyczynÄ spadku napiÄcia.
W trasie moĹźna kilka razy rozĹÄ czyÄ i poĹÄ czyÄ kostki. Docelowo warto zapsikaÄ styki preparatem np. "kontakt". WystÄpuje on w kilku odmianach. Ja uĹźywam dwĂłch rodzajĂłw. CzyszczÄ cy i konserwujÄ cy (zabezpieczajÄ cy przed korozjÄ ).
Wysłany: Pią Maj 25, 2018 00:10
Nie wiem jak, ale naprawiliĹcie mi maszynÄ, za co bardzo dziÄkujÄ. Noc w hotelu spÄdziĹem wlepiajÄ Ä gaĹki oczne w ekranik, a rano, odpiÄ Ĺem aku, pobawiĹem siÄ kostkami.
WsiedliĹmy na motocykl i ruszyliĹmy w drogÄ. Uwierzycie, Ĺźe ani razu nie czknÄĹa ?
Kontrolka silnika wygaszona przez caĹÄ drogÄ. Na razie, Ĺźeby nie zapeszyÄ, jest dobrze.
Na pocieszenie opowiem , jak w Palermo podjechaliĹmy do jakiegoĹ warsztatu, gdzie staĹo mnĂłstwo moto i skuterĂłw.
Po objawach - przerywanej pracy silnika - sÄ dziĹem, Ĺźe to pompa paliwa. podszedĹem do mechaniorĂłw, ĹamanÄ polszczyznÄ zapytaĹem o serwis Hondy..... Albo o pompÄ paliwa.....
Mechanior odpaliĹ translatora guglowego i kazaĹ mi wpisaÄ o co mi chodzi.
NapisaĹem fuel pump....
wskoczyĹ na skuter i zaprowadziĹ mnie na stacjÄ benzynowÄ , bo gugle przetĹumaczyĹo tekst, jako "pompa di benzina"......
A na stacji, kumata ekspedientka - mÄ drzejsza, widaÄ niĹź mechanik, powiedziaĹa, Ĺźe external fuel pump - problemo, no mekanika......
WĹochy sÄ piÄkne !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum