Witam szanownÄ braÄ Hondy wĹaĹnie wrĂłciĹem z podróşy ponad 900 km i albo jestem przemeczony albo mam uczucie jakby Hania delikatnie zaczÄĹa pĹywaĹac odczuwam to zwĹaszcza przy zakrÄtach. Moje pytanie jak potwierdziÄ albo wykluczyÄ poczatek jakis luzow. Faktycznie zrobiĹem nia doĹÄ duĹźo kilometrĂłw w pierwsza strone nie miaĹem takich odczuÄ, ciĹnienie w kolach przod 2.5 tyl 2.9, wymienione uszczelniacze i olej w przednim zawieszeniu w trakcie tego mechanik sprawdzal ĹoĹźysko glowki ramy i nie stwierdziĹ luzow. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
Tak siÄ tylko zapytam:
-Koleiny?
-Mocno wiaĹo z bokĂłw?
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Zgoda, w trasie wiatr byĹ koleiny teĹź i duĹźo sie nawalczylem ok 200 km takiej jazdy ale teraz jechaĹem juz spokojnie droga do domu, ktora zawsze jeĹźdĹźÄ i mam takie wraĹźenie
Nie wiem od czego to zaleĹźy, ale teĹź miewam takie sytuacje.
NajczÄĹciej jeĹźdĹźÄ tymi samymi drogami w podobnych warunkach i czasem mam wraĹźenie, Ĺźe motor buja/pĹywa
Takie bujniÄcia nie zwiÄ zane z drogÄ czy wiatrem .
Ogarnia mnie wtedy lekki niepokĂłj i jadÄ taki wystraszony.
....potem jadÄ tÄ samo drogÄ tego samego dnia 4 razy i jest ok.
i tak od 4 lat
MoĹźe po prostu tak to jest na dwĂłch koĹach?
Albo jak siÄ wyrĹźnÄ to bÄdÄ ĹźaĹowaĹ ,Ĺźe nie sprawdziĹem motocykla bardziej
Na pewno warto to monitorowaÄ, bo kaĹźdy przypadek jest trochÄ inny
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 5 razy Wiek: 57 Dołączył: 14 Maj 2018 Posty: 256 Skąd: Grajewo BGR
Wysłany: Wto Cze 12, 2018 08:34
DziĹ jadÄ c do pracy miaĹem na myĹli ten post i zwrĂłciĹem uwagÄ na te bujanie. W lesie przy okoĹo 100 km/h teĹź odczuĹem jakby bujanie zaczynajÄ ce siÄ od tyĹu motoru. WymijaĹ mnie ciÄĹźarowy, zwaliĹem to na podmuch. MoĹźe tak to dziaĹa?
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1788 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Cze 12, 2018 09:27
Na jeĹşdzie testowej przy kupnie, teĹź moja pĹywaĹa. SkrÄciliĹmy tylne zawieszenie/utwardziliĹmy i zaczÄĹa jeĹşdziÄ prosto.
Ale przyczyn moĹźe byÄ wiele.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
2.5 tyĹ, 2.9 przĂłd - a na co to tyle?
Zawieszenie dostaje ostro i skacze jak piĹeczka.
Moja jeĹşdzi juĹź od Ĺadnych kilometrĂłw na 1.8 tyĹ, 2.2 przĂłd i jest caĹkiem fajnie, klei jak wĹciekĹa i oszczÄdza krÄgosĹup.
Sam nie wiem od czego to zaleĹźy, odstawilem moto na 2 dni zeby zobaczyÄ czy nie byĹem juz przeczulony i jutro sie przejade. W kwestii ciĹnienia w kolach 1.8 tyl i 2.2 przĂłd?? Cos mi sie wydaje ze sporo za maĹo bo producent pisze o 2.5 przod tyl 2.9 przy jezdzie z pasazerem.
Moja jeĹşdzi juĹź od Ĺadnych kilometrĂłw na 1.8 tyĹ, 2.2 przĂłd i jest caĹkiem fajnie
adrianoo88, Sim zapewne przetestowaĹ to na torze i przede wszystkim w Ĺźyciu. Jak chĹopakowi pasuje to kto bogatemu zabroni...
Honda utrudnia wszystkim Ĺźycie... i w devi 650 i 700 jest tak samo 2.5 przĂłd i tyĹ 2.9.
Ja mam w pamiÄci jak siÄ jedzie na ciĹnieniu 0,5... i powiem wam, Ĺźe chu....owo, jakby ktoĹ zabetonowaĹ kierownicÄ, oby do kompresora...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Ja jak po zimie wyjechaĹem z garaĹźu (bez pomiaru ciĹnienia) to bardzo Ĺşle mi siÄ prowadziĹo motocykl i tak gĹupi jeĹşdziĹem kilka dni. W koĹcu przy wizycie na stacji sprawdziĹem ciĹnienie i pokazaĹo 1,5 bara. Po dopompowaniu koĹa motocykl zaczÄ Ĺ normalnie trzymaÄ siÄ asfaltu, bez wraĹźenia uĹlizgu tylnej osi przy pochylaniu.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
To jest baaaardzo duĹźe uproszczenie. Jest jeszcze regulacja tĹumienia. ByĹ wÄ tek na forum jak ustawiÄ tylne zawieszenie. A i informacja powinna byÄ w seriwsĂłwce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum