Sim zapewne przetestowaĹ to na torze i przede wszystkim w Ĺźyciu. Jak chĹopakowi pasuje to kto bogatemu zabroni...
Bogatemu mĂłwisz...
Przede wszystkim jest o wiele bezpieczniej.
Nie ma porĂłwnania z ksiÄ Ĺźkowymi wartoĹciami, przy ktĂłrych opona w zakrÄcie styka siÄ z asfaltem paskiem 1x2cm.
Przy upaĹach ciĹnienie powinno byÄ jeszcze niĹźsze.
UstawialiĹmy w okolicach 2.1 przy temperaturach 0-5 stopni.
kaĹźde +10 stopni to przynajmniej +0.2bar.
W peĹni lata i nasĹonecznienia, przy aktywniejszej jeĹşdzie opona ma nawet powyĹźej 60 stopni.
Czyli ile wtedy z katalogu? 2.9+0.8=3.7BAR?
Sim, MiaĹem na myĹli, Ĺźe Twoje czyny na pewno sÄ poparte wiedzÄ , co udowodniĹeĹ w powyĹźszym poĹcie. Nie jest to odpowiednie miejsce, ale moĹźe wpadniesz w sobotÄ 7.07.2018 na Ĺoje. Nie musisz zostawaÄ, miejsce przy ognisku i coĹ na ognisko na pewno bÄdzie... co to takiego dla tak wytrawnego podróşnika.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Skorzystam z Waszej uprzejmosci i nie zakĹadajÄ c nowego postu zapytam jak powinno prawidlowo sie regulowaÄ sprzÄgĹo. U mnie na centralnej po wbiciu 1 mimo Ĺźe trzymam klamke do wcisnieta kolo zaczyna jechaÄ i to dosc szybko. PrĂłbowaĹem regulowaÄ przy klamce ale na niewiele sie zdalo, teraz wiem ze przy silniku jest tez regulacja ale ciemny jestem nie wiem jak to wyregulowac.
Warto wziÄ Ä pod uwagÄ ten punkt na trasie wycieczki
Regulacja i przy klamce i przy wysprzÄgliku sĹuĹźy temu samemu.
KoĹo podniesione do gĂłry zawsze bÄdzie siÄ krÄciÄ do gĂłry, bo tarcie mimo wszystko wystÄpuje.
JeĹli jesteĹ w stanie zatrzymaÄ je rÄkÄ to jest dobrze, jeĹli nie - nie wysprzÄgla i linkÄ naleĹźy podciÄ gnÄ Ä, czyli:
- odkrÄciÄ dystans i kontrÄ aby odsunÄĹa siÄ od klamki w stronÄ osi kierownicy
lub
- poluzowaÄ kontrÄ i naciÄ gnÄ Ä tulejkÄ przy wysprzÄgliku w stronÄ przodu motocykla.
Kolego Sim to nie ma znaczenia gdzie bÄdÄ regulowal czy przy klamce czy przy silniku efekt taki sam? U mnie nie jestem w stanie zatrzymaÄ koĹa rÄkÄ czyli nie wysprzegala dobrze? PrzyjrzaĹem sie czÄĹci liniki blizej silnika i nie zostaĹo za wiele by wykrÄciÄ to oznacza ze sprzÄgĹo sie powoli koĹczy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum