Hej, zastanawia mnie po pierwsze po co chesz to zrobic? Czy nie proĹciej bÄdzie opylic DevilkÄ, a zakupic i doposaĹźyc ReverkÄ? Po drugie skoro juĹź chcesz , to waĹźne teĹź w jakim zakresie chcesz zrobic przerĂłbkÄ? Co ma zostac , a co chcesz zmodyfikowac i najwaĹźniejsze ile kasy chcesz na to wyĹoĹźyc? Masz juĹź jakiĹ plan?
_________________ SHL M11 z 62r. , WSK Garbuska z 68r. , skuterek Motobi z Hondowskim silniczkiem, Transalp 600 PD10, Dominator NX125 z 98r. , NTV-ka Reverka RC33.
Gmole do RC33 zrobię , jeśli ktoś potrzebuje
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 12:38
grad74, widzÄ Ĺźe zaskoczyĹ CiÄ pomysĹ "nowego" kolegi na forum Co do Twojego pierwszego pytania to stawiam dolara, Ĺźe powodem planowanych zmian jest fakt iĹź Devilka jest po "nieszczÄĹciu" i ma roz....ne plastiki
Pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 16:59
KiedyĹ kolega GrzegrzóŠwrzucaĹ na forum zdjÄcia rata zrobionego z devi. To chyba najsensowniejszy pomysĹ, bo robienie lĹniÄ cego nakeda bÄdzie naprawdÄ trudne i kosztowne 😉
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
KiedyĹ kolega GrzegrzóŠwrzucaĹ na forum zdjÄcia rata zrobionego z devi. To chyba najsensowniejszy pomysĹ, bo robienie lĹniÄ cego nakeda bÄdzie naprawdÄ trudne i kosztowne 😉
KaĹźda przerĂłbka jest droga. JeĹźeli zrobisz profesjonalnie i odbajerzysz to koszty mogÄ siÄ zwrĂłciÄ.
Jak masz warsztat zdolnoĹci i kupÄ czasu.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 412 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Wto Wrz 11, 2018 22:27
Najlepiej kupic tanie boczki z allegro, wziÄ Ä Dremela i jazda. MoĹźe kiedyĹ siÄ pokusze o prĂłbe na dokupionych boczkach, kufry akurat mam na BMW, wieÄ tylko ramki dospawaÄ. Podejrzewam, Ĺźe to nie bylo by nawet zbyt problematyczne zwĹaszcza, gdyby wyciÄ c tylko zewnÄtrznÄ czÄĹÄ kufra a czarne wypeĹnienie zostawiÄ. W moim BMW migomat+imadĹo i rurka+zgrzewka piwa+stelaĹźe od Suzuki i mam system Monokey na bokach. MoĹźe przy okazji jakiegoĹ serwisu zdejmÄ tyĹ i zobaczÄ jak wyglÄ da rama i czy jest siÄ do czego podpiÄ Ä, w zasadzie myĹlaĹem o zmianie plastikĂłw na tyle na poliftowe z racji wiÄkszych kufrĂłw o bardziej uĹźytecznym ksztaĹcie.
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1788 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Wrz 11, 2018 23:55
grad74 napisał/a:
Dobrt temat. Ciekawe jakby wyglÄ daĹy Devilki bez staĹych kufrĂłw bocznych za to ze stalaĹźami pod jakieĹ zdejmowalne?
Nie tylko ty jesteĹ ciekawy.
Mi najbardziej nie pasujÄ te kufry. JakoĹ cienko ten tyĹek katarynki wyglÄ da.
PrzĂłd? a i owszem! nie powiem zĹego sĹowa.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Wysłany: Sro Wrz 12, 2018 01:59
Wiec tak. PrzymierzyĹem na szybko i kufry givi e21 sÄ za maĹe. Tzn po wywaleniu fabrycznego plastiku byly by wizualnie nawet mniejsze od seryjnych. StelaĹź/pĹyte byĹo by do czego mocowaÄ, sa fabryczne miejsca montazowe, mozna podpiÄ c siÄ tez do setĂłw (fabrycznie idÄ daleeeko i powodujÄ durne wciÄcie wewnÄ trz kufra, moĹźna by je spokojnie uciÄ Ä). ZakĹadam "teoretycznie", Ĺźe po uciÄciu tyĹu plastikowych boczkĂłw za tym niby wlotem powietrza pod kanapa bez broblemu mozna by tam zamontowaÄ 30-50lL kufry. Plusem jest to, Ĺźe w Deauville konstrukcja niejako fabrycznie jest dostosowana do gĹÄbokiego schowania kufrĂłw, ktĂłre idÄ blisko koĹa. To daje szanse zapiÄ Ä duĹźe kufry bez nadmiernego poszerzania. Ew. mogĹÄ by byc potrzeba poĹwiecenia tylnych uchwytĂłw na rÄce. Generalnie myĹlÄ, Ĺźe na spokojnie do wykonania. Kwestia jedynie zapaĹu, czasu i oczywiĹcie zapasowych plastikĂłw na rzeĹşbÄ ;]
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Sro Wrz 12, 2018 07:45
Wszystko piÄknie, tylko ja siÄ pytam po co? Devi jest na swĂłj sposĂłb niepowtarzalna wĹaĹnie za sprawÄ tych zintegrowanych kufrĂłw. Jak komuĹ przeszkadzajÄ to jest tyle Ĺadnych motocykli na rynku...
Wysłany: Sro Wrz 12, 2018 08:51
Kufry moĹźe nie przeszkadzajÄ , tylko sÄ niezbyt uĹźyteczne. IdÄ c tym tokiem rozumowania - jeĹźeli caĹa reszta motocykla komuĹ pasuje i moĹźe niewielkim kosztem dopasowaÄ go pod siebie, to po co ma wydawaÄ kilka-kilkadziesiat tys. na zmianÄ Ĺrodka transportu? Dochodzi jeszcze coĹ takiego jak hobby i chÄÄ posiadania unikalnego sprzÄta, a to juĹź insza inszoĹÄ. Fakt, aby to przerĂłbkÄ wykonaÄ estetycznie trzeba mieÄ trochÄ talentu manualnego i narzÄdzi. OsobiĹcie zamiast "niepowtarzalnego" wyglÄ du wolaĹbym mieÄ kufry, w ktĂłre da siÄ coĹ zapakowaÄ bez woĹźenia centralnego. OczywiĹcie to moje zdanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum