DobrÄ renomÄ ma Andrzej z Lantisa w MikoĹowie Mokrym i na bank remont silnika to dla niego nic nadzwyczajnego. Znajomemu robiĹ remont w Vmaxie1200 i jeĹşdziĹ nim bezproblemowo jeszcze 2 lata , a czy dalej jest OK tego nie wiem , bo motocykl zostaĹ sprzedany.
Wysłany: Pon Kwi 08, 2019 08:32
Powala. Masz moĹźe jakieĹ namiary na Pana Andrzeja z Lantisa. Rozumiem, Ĺźe wizyta w tym warsztacie jest niekonieczna a pan Andrzej robi to indywidualnie?
W zakĹadce serwis w sklepie lantis znalazĹem to:
http://motoatom.pl/
Andrzej tel 516-091-339
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
^^
Ja moge poleciÄ Dawida z Imielina (warsztat 7 motors)- daleko do niego nie masz, a jest naprawdÄ Ĺwietny - juĹź nie jeden motocykl znajomych uratowaĹ.
ChoÄ czasem ciÄĹźko u niego z terminami...
CiÄĹźko u nas znaleĹşÄ ludzi do co potrafiÄ coĹ zrobiÄ / naprawiÄ.
ZajmujÄ siÄ niby mechanicznie prostym tematem, a przyjmujÄ teraz zlecenia na ...wrzesieĹ!
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 20:32
Witam wszystkich.
Po uĹźyciu wszelkich znajomoĹci w UK. doszedĹem do historii motocykla o ktĂłrym pisaĹem powyĹźej. OkazaĹo siÄ, Ĺźe moto na ktĂłrego liczniku w momencie mojego zakupu byĹo 30200 mil w rzeczywistoĹci miaĹ przejechane....... 152 tys. mil co jak Ĺatwo przeliczyÄ to jest 244 tkm. Po wykryciu tego faktu goĹciowi zmiÄkĹa rura i w przyszĹym tygodniu oddajÄ Honde poprzedniemu wĹaĹcicielowi.
PANOWIE I PANIE WYSTRZEGAJCIE SIÄ HONDY NT700V o nr vin VTMRC52B08E022902
Pozdrawiam wszystkich
Bardzo fajnie, Ĺźe historia pomimo sporych nerwĂłw zakoĹczy siÄ happy endem.
bielawy napisał/a:
OkazaĹo siÄ, Ĺźe moto na ktĂłrego liczniku w momencie mojego zakupu byĹo 30200 mil w rzeczywistoĹci miaĹ przejechane....... 152 tys. mil co jak Ĺatwo przeliczyÄ to jest 244 tkm
DziÄki Twoim informacji, po raz kolejny moĹźemy siÄ przekonaÄ, Ĺźe motocykl z oryginalnym przebiegiem np 100 kkm, ma jeszcze dĹugie Ĺźycie przed sobÄ !
Ĺwietnie, Ĺźe siÄ udaĹo.
Potwierdza to tylko, Ĺźe wskazanie rzÄdu 30-50 tysiÄcy km na liczniku dla NTV czy NT650V jest albo krÄcone, albo prawdziwe ale przekrÄciĹo siÄ na kolejne sto tysiÄcy.
MyĹlÄ, Ĺźe tak jest z mojÄ NTV. Przy zakupie "od motocyklisty" miaĹa nieco ponad 50 tysiÄcy km, wg mnie byĹo to ponad 150000.
Pewnie, Ĺźe rura zmiÄkĹa bo to przestÄpstwo jest. Moim zdaniem powinieneĹ to zgĹosiÄ na policjÄ bo na bank ten motocykl pĂłjdzie do kogoĹ kto siÄ nie zna albo nie zapyta na forum.
Powiem tak: jakoĹ mnie ten przebieg nie dziwi... i ten oficjalny i ten realny, pojazdy w wiÄkszoĹci majÄ takie ceny i przebiegi jakich oczekujÄ kupujÄ cy, takĹźe ten teges... jak Kolega chce porzÄ dnÄ sztukÄ moto to polecam swojÄ ...
Ps. ewentualne oglÄdziny po weekendzie bo zauwaĹźyĹem Ĺźe cieknie pĹyn chĹodniczy z rurki miÄdzy garami i odstawiĹem do warsztatu... taki uczciwy jestem, a mogĹem wcisnÄ Ä "sarepski uszczelniacz firmy Roleski"
A np na kurierce mĂłgĹ. Devila czÄsto w kurierce robiĹa
Temat z przebiegiem waĹkowany milion razy. KaĹźdy chce cudo za grosze a potem Ĺolaboga bo motocykl nie taki.
Do jakiejĹ tam firmy w GdaĹsku zadzwoniĹ pan, ktĂłry za poĹrednictwem handlarza kupiĹ samochĂłd, nie pamiÄtam jaki, chyba Citroena Berlingo, wczeĹniej od nowoĹci uĹźytkowany przez tÄ firmÄ. ChciaĹ skontaktowaÄ siÄ z kierowcÄ , ktĂłry nim jeĹşdziĹ - kolegÄ mojego kumpla.
Kolega wrĂłciĹ do firmy a sekretarka mu mĂłwi:
- Taki jeden pan telefonowaĹ, prosiĹ, ĹźebyĹ do niego oddzwoniĹ.
Kolega oddzwoniĹ. Pyta o co chodzi?
- A wie pan, kupiĹem takiego Citroena, co to pan nim jeĹşdziĹ. I mam pytanie takie. W tych samochodach trzeba wymieniaÄ pasek rozrzÄ du po 120 tysiÄ cach km, a ten samochĂłd ma 130. MoĹźe Pan pamiÄta czy wymienialiĹcie pasek?
- Owszem pamiÄtam. WymienialiĹmy przy 120 tysiÄ cach, przy 240 ale przy 360 tysiÄ cach juĹź nie zdÄ ĹźyliĹmy bo sprzedaliĹmy jak miaĹ przebieg trochÄ ponad 320 tysiÄcy.
Podobno ten pan zaraz siÄ rozĹÄ czyĹ. Kolega sÄ dzi, Ĺźe pewnie pomyĹlaĹ, Ĺźe siÄ tylko przesĹyszaĹ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum