andrzejek
Wysłany: Pon Kwi 01, 2019 22:14
OK mam to na uwadze kolego
[ Dodano: Nie Kwi 28, 2019 21:26 ]
Witam
ChciaĹbym przedstawiÄ kolejne usprawnienie jakie zostaĹo wykonane w ramach projektu "Micro-Hania". Jest to wskaĹşnik poziomu paliwa wraz z przetwornikiem. NajwiÄkszym problemem jest zawsze montaĹź czujnika tak, Ĺźeby jak najmniej ingerowaÄ w motocykl. PomysĹ nasunÄ Ĺ mi opis mocowania czujnika we wgĹÄbieniu wlewu jaki ktoĹ opisaĹ. Niestety nie mogÄ sobie przypomnieÄ ani znaleĹşÄ gdzie o tym czytaĹem. JeĹźeli ktoĹ z kolegĂłw wie to proszÄ o info. UkĹad skĹada siÄ z dwĂłch elementĂłw programowalnego wskaĹşnika, oraz samego czujnika, przetwornika. Za wskaĹşnik sĹuĹźy standardowy 52mm od jakiegoĹ motocykla, gdzie wymieniono Ĺrodek zastÄpujÄ c go programowalnym uniwersalnym ukĹadem elektronicznym. WskaĹşnik umoĹźliwia pracÄ praktycznie z dowolnym rezystancyjnym czujnikiem poĹoĹźenia (pĹywakiem). MoĹźemy zaprogramowaÄ na ile litrĂłw i co ile wskazanie, oraz poziom zapalenia siÄ kontrolki rezerwy. Co do czujnika poziomu to ze wzglÄdu na "ciasnotÄ w zbiorniku" postanowiĹem typowy rezystancyjny zastÄ piÄ listwÄ kontaktronowÄ . DziÄki temu zyskaĹem Ĺatwe mocowanie oraz stosunkowo Ĺatwy montaĹź przez wlew paliwa. UkĹad dopiero zostaĹ zamontowany w Hani wiÄc jak siÄ sprawdzi dopiero sezon pokaĹźe. PodajÄ link do materiaĹu: https://youtu.be/boCM1VzC_6Y
Pozdrawiam
Witam. jestem nowy na forum i nie zabardzo wiem jeszcze jak sie poruszac. Prosze o kontakt w sprawie pĹytk z elektronicznym sterowaniemi do popmy paliwa od hondy NTV.
[ Dodano: Wto Maj 07, 2019 10:12 ]
PrĂłbowaĹem pisaÄ na pw do "andrzejek" ale nie wiem dlaczego nie mogÄ wysĹaÄ wiadomoĹci. CaĹy czas wiadomoĹÄ jest w zakĹadce do wysĹania.
andrzejek
Wysłany: Wto Maj 07, 2019 17:05
Witam kolego
PoniewaĹź ukĹad jest dopiero w fazie testĂłw wiÄc jeszcze chwilkÄ naleĹźy poczekaÄ. W tej wersji jest problematyczna w montaĹźu. Powstanie nowa wersja, ktĂłra bÄdzie wykonana pod kÄ tem samodzielnego montaĹźu.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum