Wysłany: Pią Sty 29, 2021 23:37 Obroty na ssaniu NT700
Witam mam problem z obrotami na ssaniu tzn lekko falujÄ jak motor siÄ rozgrzeje jest juĹź dobrze.
Luzy zaworowe zrobione, Ĺwiece wymienione, moĹźe macie pomysĹ co moĹźe byÄ nie tak.
MĂłj egzemplarz ma i miaĹ inne przypadĹoĹci, potrafiĹ gasnÄ Ä podczas jazdy, obecnie po odpaleniu trzeba lekko, na chwilÄ dodaÄ gazu i cyka jak zĹoto. Moim skromnym zdaniem to coĹ zwiÄ zanego z przepustnicÄ i wtryskami. WymieniĹem przepustnicÄ z innego egzemplarza i gaĹniÄcie podczas jazdy ustaĹo (zapalaĹa siÄ kontrolka wtryskĂłw i po zabawie, wyĹÄ czyÄ zapĹon, odpaliÄ i jechaÄ dalej). Jest jeden egzemplarz na alle: https://allegro.pl/oferta/honda-ntv-700-deauville-przepustnica-9528212034 Pewnie Twoja jest w duĹźo lepszym stanie, a nĂłwka z ASO to zapewne 2,5 tys. zĹ
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
aroxe Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lis 2018 Posty: 23 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lut 06, 2021 18:11
Polecam sprawdziÄ jeszcze czy fajki lub kable zapĹonowe nie majÄ przebicia. W moim przypadku jedna fajka miaĹa przebicie i obroty czasem falowaĹy, a na wolnych obrotach moto czasem potrafiĹo zgasnÄ Ä. Poza tym Ĺźadnych innych objawĂłw, na obrotach byĹo wszystko ok.
OdpaliĹem hondÄ w ciemnym pomieszczeniu i nie byĹo widaÄ Ĺźeby byĹo przebicie, na razie zostawiam temat, w sezonie podjadÄ do serwisu Ĺźeby podĹÄ czyÄ do komputera a jak nic nie pomoĹźe kupiÄ uĹźywanÄ przepustnicÄ 😉
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum