Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Lut 19, 2023 15:31
W tych 11-znakowych to niewiele sprawdzimy. Praktycznie tylko typ i numer seryjny, po ktĂłrym moĹźemy w przybliĹźeniu szacowaÄ rok produkcji. Taka jest moja opinia. ResztÄ trzeba wnioskowaÄ po naklejce pod kanapÄ , wyposaĹźeniu, naklejkach i kolorystyce itp. No przynajmniej ja tak sÄ dzÄ. No ale mamy kopalniÄ wiedzy i fajnych goĹci na tym Forum- bezcenne
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Nie Lut 19, 2023 19:19
Scotty_, dziÄki za fajnego linka, moĹźe bÄdzie potrzebny takĹźe innym kolegom. Jestem po wnikliwszych ustaleniach. Rok 1995 to rok pierwszej rejestracji, no ale wiemy jak to jest za OdrÄ skÄ d maszyna pochodzi. SprzedajÄ cy przysĹaĹ mi wiÄcej zdjÄÄ, wszystkie naklejki sÄ na miejscu, a z naklejki pod kanapÄ NTV650P wynika rok produkcji 1993-1994, a wiÄc krĂłtki tĹumik siÄ zgadza. Kod koloru z naklejki R=110 teĹź pasuje. Co do przedmiotowej róşnicy w odcieniach czerwonego, to podobno czÄsty wizualny efekt w tym malowaniu. Ale jeĹli bÄdÄ jechaĹ oglÄ daÄ, to z kolegÄ , ktĂłry wiÄkszoĹÄ Ĺźycia spÄdziĹ w lakierni samochodowej.
DziÄki i pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
'93 i '94, to pasujÄ teĹź ciemne koĹa, bo w '95 byĹy jaĹniejsze. Róşnica koloru w dalszym ciÄ gu nie daje mi spokoju. TrochÄ to wyglÄ da jakby bak byĹ w kolorze Reverkowym, a plastiki w NTVowym?
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Wysłany: Pon Lut 20, 2023 17:20
Jak juĹź pisaĹem lakiery zobaczy zawodowy lakiernik. Jeszcze jedna kwestia Panowie, na baku chyba jeszcze byĹy jakieĹ naklejki oprĂłcz tych bocznych NTV?. JeĹli macie, to proszÄ wrzuÄcie fotkÄ oryginaĹu.
Jeszcze jedno, na silniku przedmiotowego moto, numer siÄ delikatnie róşni, koĹcĂłwka ramy to ...402010, a na bloku silnika koĹcĂłwka to ..402001. JakieĹ pomysĹy?
Pozdrawiam
Wysłany: Pon Lut 20, 2023 21:50
GdzieĹ kiedyĹ czytaĹem / moĹźliwe Ĺźe na naszym forum/ Ĺźe numery ramy i na silniku byĹy takie same. Ale te kwestie chyba moĹźna spokojnie "olaÄ", bo kogo teraz interesuje nr seryjny silnika . No ale wersja silnika jest bardziej istotna. W badanym przypadku ma oznaczenie E. To podobno byĹo oznaczenie wersji 60 KM. Do tej pory sÄ dziĹem, Ĺźe 60 KM wychodziĹo tylko w pierwszych latach produkcji, potem zaczÄto je kastrowaÄ.
No ale mogÄ siÄ myliÄ
Pomógł: 13 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1153 Skąd: Warszawa-ZachĂłd
Wysłany: Wto Lut 21, 2023 09:08
sgtcop13 napisał/a:
W badanym przypadku ma oznaczenie E
W moim przypadku teĹź jest RC33E na silniku, a w dowodzie 25kW (34KM).
Zastanawiam siÄ, czy to moĹźe mieÄ znaczenie, skoro obciÄcie mocy nastÄpuje na gaĹşnikach i kryzach. ZakĹadam Ĺźe caĹy blok jest identyczny, niezaleĹźnie od wersji mocowej.
Wysłany: Wto Lut 21, 2023 19:53
Brt, bez o,7 chyba nie da siÄ tego rozkminiÄ W kaĹźdym razie w przypadku tych maszyn jest sporo ciekawostek i moĹźna by byĹo siÄ pokusiÄ o napisanie doktoratu.
Chyba maszyny produkowane na SzwajcariÄ byĹy najbardziej kastrowane, jakieĹ ustrojstwo przy silniku, jakaĹ rurka na koĹcĂłwce tĹumika. Tak przynajmniej kojarzÄ. Ale to nie istotne.
JeĹli siÄ zdecydujÄ, to pojadÄ i choÄby z czystej ciekawoĹci pooglÄ dam.
PoĹźyjemy, zobaczymy
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Lut 21, 2023 19:56 ]
[quote="Brt"]
Scotty_ napisał/a:
......lady.
Z linku o kolorach wyglÄ da jakby byĹy 2 czerwone: R110 (do 94) i R201 (od 95)...
MogĹa byÄ opcja, Ĺźe ktoĹ zgubiĹ boczek / co siÄ zdarzaĹo/ i zaĹoĹźyĹ podobnÄ uĹźywkÄ.
Tu jednak decydujÄ ce zdanie bÄdzie miaĹ ktoĹ kto siÄ zna na lakiernictwie.
[ Dodano: Sob Lut 25, 2023 20:39 ]
Temat zaczÄ Ĺem, to i zakoĹczÄ. Bardzo chĹopaki dziÄkujÄ za pomoc. Temat zakoĹczony, bo przedmiotowe moto dzisiaj zmieniĹo wĹaĹciciela. Zgadnijcie na kogo
Maszynka caĹa w oryginale i praktycznie bez ryski. Opony tylko do wymiany, bo choÄ jeszcze majÄ "cycki", to pamiÄtajÄ jeszcze poprzedni Ĺwiatowy kryzys finansowy.
Jeszcze raz dziÄki i pozdrawiam
Wysłany: Pią Mar 24, 2023 20:30
Bardzo dziÄkujÄ, cieszÄ siÄ jak maĹe dziecko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum