Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 17:30
Motocykl nietuzinkowy i przeĹomowy... Teoretycznie mamy dwa sprzÄgĹa pozwalajÄ ce na traktowanie skrzyni biegĂłw jako manualnej (klasyczna skrzynia z przekĹadniÄ "w nodze"), pĂłĹautomatycznej (przyciski na kierownicy pozwalajÄ ce na szybkÄ zmianÄ biegĂłw bez uĹźycia sprzÄgĹa) i automatycznej!
Nowa jednostka generuje moc nieco ponad 170km i moment obrotowy siÄgajÄ cy prawie 130Nm!!! Istna potÄga!!! Co najciekawsze motocykl ma paliÄ w granicach 6,5l/100km!!! No i to, co wszyscy bardzo cenimy - napÄd waĹem kardana!!!
Silnik V4, wtrysk paliwa, waĹ kardana i rozrzÄ d na koĹach zÄbatych, ogromna moc i stosunkowo niewielkie spalanie... Ciekawe, jak wszystko bÄdzie wyglÄ daĹo w praktyce?
Kiedy motocykl ten bÄdzie juĹź w sprzedaĹźy - na pewno przejadÄ siÄ do salonu Hondy, Ĺźeby sprawdziÄ go osobiĹcie
Co do kontrowersyjnego design 'u... Wszyscy pĹaczÄ na dziwnÄ lampÄ, oraz caĹy przĂłd motocykla nie pasujÄ cy do jego tyĹu... Mi osobiĹcie nie podoba siÄ wĹaĹnie tyĹ...
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 20:51
Po prosty ĹlicznoĹci. Wszystko co najlepsze w jednym motocyklu. Na reklamowym filmiku tylko brakĹo odpowiednich modelek, a wtedy to juĹź stan nirwany....:)
Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 21:44
Hmm, generalnie wszystkie uĹatwienia w motocyklu w stylu autpomatu, póŠautomatu mnie odpychajÄ .
Co do wyglÄ du to blizej mu do jakeigoĹ futurystycznego BMW niĹź do sportowo-turystycznego. O zaĹoĹźeniu centralki i bocznych pewnie moĹźna zapomnieÄ . Jedyne co mi siÄ podoba to monowachacz z waĹem i estetyczne felgi. Reszta taka zabawkowa i aĹź za nowoczesna.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 23:44
WyglÄ d z caĹÄ stanowczoĹciÄ ma prawo draĹźniÄ... A zakup podwĂłjnego sprzÄgĹa, to jedynie opcja... Ja takĹźe lubiÄ machaÄ dĹşwigniÄ i te dodatkowe 11kg zostaĹo by szybko wymontowane i sprzedane na alledrogo JuĹź nie mogÄ siÄ doczekaÄ pojawienia motocykla w salonie! Ciekawe jak suche dane sprawdzÄ siÄ w praktyce... No i jak bÄdzie z tym spalaniem? Bo chyba jak na takie osiÄ gi i masÄ wĹasnÄ motocykla, inĹźynierowie zaniĹźyli spalanie o jakieĹ 1,5l/100km...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum