Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 23:25
Piszesz Ĺźe do 10tys ale pozwolÄ sobie przytoczyÄ maszynÄ taĹszÄ (czyt. starszÄ ) ktĂłra wpadĹa mi ostatnio w oko. Skoro spodobaĹa Ci siÄ Magna to rozwaĹź teĹź Yamahe XJ 700/750 Maxim. OsobiĹcie bardzo mi siÄ podoba. Jedyna wada - brak Vki. Zalety: mocny motor R4 (90km), waĹ kardana, chopperowa linia, a prasa donosi Ĺźe prowadzenie, mimo iĹź to softchopper, zupeĹnie przyzwoite
RozsÄ dnie z Twoim budĹźetem zwrĂłciÄ siÄ teĹź w stronÄ przytoczonej juĹź Bawarii z literkÄ R.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 02:19
Bulldog jest OK tylko sporo pali . Na resztÄ odpiszÄ jak siÄ wyĹpiÄ bo dopiero do domu wrĂłciĹem .
_________________ SHL M11 '65, zwłoki Osy i WSKi .
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 08:32
JeĹli bÄdÄ miaĹ okazjÄ przejechaÄ siÄ Bulldogiem, to z pewnoĹciÄ to uczyniÄ, bo moĹźe siÄ przekonam... Generalnie jest to motocykl do spokojnej jazdy i wĂłwczas podobno nie pali duĹźo. JeĹşdziĹem kiedyĹ Virago 1100 i przyznam, Ĺźe charakterystyka tego silnika (a to prawie to samo) przypadĹa mi do gustu - duĹźy moment od doĹu obrotĂłw, rewelacyjna elastycznoĹÄ i super gang.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 09:03
Daro jeĹşdzi Buldogiem od wiosny to moĹźe napisaÄ coĹ wiÄcej tylko niema dostÄpu do forum, napisaĹem w jego proĹbÄ w odpowiednim dziale.
ded
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 10:05
Bulldog mnie nie interesuje ale maxim juz wydaje sie ciekawym rozwiazaniem. Duzy plus za 3 tarcze. Faktycznie wolalbym V2 lub V4 ale jesli awaryjnosc silnika bedzie na przyzwoitym poziomie to na prawde fajne moto moze byc. Dzieki i czekam na kolejne propozycje bo widze ze jednak jest w czym wybierac
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 19:01
A ja nie rozumiem jednego.... Z jednej strony piszesz o soft-chopperze, a z drugiej o trzech tarczach, sztywnej ramie itp...
Jak dla mnie to, albo jeĹşdzisz spokojnie i super heble i wiotkoĹÄ ramy ciÄ nie interesuje, albo latasz ostro .... i tu nie ma sensu kupowania soft-choppera .
Moja rada:
1. Intruder (ktĂłry to zaleĹźy od tego ile bÄdziesz w stanie wydaÄ)
2. GSX1100G (fajny koĹ, ale ciÄĹźki jak sam sk.... , a do tego pali swoje)
OgĂłlnie to zastanĂłw siÄ nad koniem na ĹaĹcuchu. Skoro tak maĹo jeĹşdzisz to siÄ duĹźo nie nasmarujesz, a bÄdzie w czym wybieraÄ.
PS. Bulldog wcale tak fajnie nie jeĹşdzi. Ĺadnie to wyglÄ da, przepysznie gada, ale jeĹşdzi niewiele lepiej od NTV. Ma co prawda znacznie wyĹźszy moment obrotowy, ale juĹź mocÄ nie powala. Do tego skrzynia jest tak zestopniowana, Ĺźe jazda koĹczy siÄ na 170km/h.
Mi to osobiĹcie nie odpowiada.
No i spalanie.... Nie wiem skÄ d opinia, Ĺźe Bulldog niewiele pali . Ĺťre to jak gĹupie, a oszczÄdnoĹci moĹźna siÄ doszukaÄ jadÄ c na trasie 90km/h. WyĹźsze wskazania prÄdkoĹciomierza wiÄ ĹźÄ siÄ ze znacznym wzrostem zapotrzebowania na wachÄ.
PamiÄtajmy, Ĺźe tam siedzi ponad-litrowy V2, konstrukcyjnie pamiÄtajÄ cy czasy stanu wojennego.
No, a do tego ceny sÄ z kosmosu i za nic nie mogÄ zrozumieÄ czemu te motocykle tyle kosztujÄ ....
Ale Bulldog ma teĹź plusy:
- fajne heble
- sprawia wraĹźenie masywnego (chociaĹź ogĂłlnie to nie jest taki duĹźy motocykl...)
- jest to idealny sprzÄt do przerĂłbek
- Ĺatwo moĹźna dostaÄ do niego akcesoria turystyczne
_________________ SHL M11 '65, zwłoki Osy i WSKi .
ded
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 23:11
Hmm... szukam soft choppera bo z jednej strony podoba mi sie ich sylwetka a z drugiej maja wygodna pozycje, daja mozliwosc zamocowania duzych sakw (chce zeby moto bylo mozliwie pakowne- sporo zajmuje sie serwisem komputerow i jesli bylbym w stanie zaladowac jednostke centralna do kufra to moto nadaloby sie do pracy). Co do pozostalych moich wymagan to zdaje sobie sprawe ze sa nieco sprzeczne ale gdyby tak nie bylo to pewnie juz dawno bym wybral i nie zawracal wam glowy. Odnosnie silnika to nie chce za chwile szukac kolejnego moto bo zabraknie mocy. Nie jezdze szybko ale lubie gdy w razie potrzeby koni jest pod dostatkiem. Glupie to ale tak juz mam Co do mocnych hampli i dobrego prowadzenia to powinno byc to priorytetem w kazdym motocyklu- daje to przyjemnosc z jazdy i bezpieczenstwo. W soft chopperach zostaje to czesto potraktowane po macoszemu ale to nie znaczy ze musze z tego rezygnowac.
Bardzo prosze o kolejne wypowiedzi w temacie bo pojawiaja sie na prawde ciekawe modele ktorych samemu nie udalo mi sie wyszperac. Czuje ze niedlugo znajde ideal
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 13:55
No dobra, zaintrygowaliĹcie mnie tym bulldogiem. ZaryzykujÄ stwierdzenie, powtarzam, zaryzykujÄ, Ĺźe to taka nowsza NTV-ka. Ale tylko rocznikowo bo silnik to raczej rĂłwnolatek, jeĹli nie starszy. Podoba mi siÄ i jak uporam siÄ z sytuacjÄ $, to chyba zagoĹci w garaĹźu jako "czyste" moto.
ded
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 20:21
sitars napisał/a:
Ded, ale Ty jechaĹeĹ w ogĂłle na NTV?
Pozdrawiam
Na NTV akurat nie bo pomimo ze do miejscowosci loje mam 15km to za pozno dowiedzialem sie o waszym zlocie W kwestii wyjasnienia to pisze na tym forum bo jestescie duzo bardziej pomocni i kreatywni niz na ogolnych (motocyklowych) forach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum