Czy myĹlicie, Ĺźe konieczna jest wymiana uszczelki pod gĹowicÄ ? silnik chodziĹ w miarÄ dobrze i nie dymiĹ. Jutro zerknÄ jeszcze w olej czy sÄ tam jakieĹ Ĺlady pĹynu chĹodzÄ cego.
[ Dodano: PiÄ Lis 05, 2010 15:52 ]
ZaĹoĹźyĹem nowe ĹoĹźyska w gĹĂłwce ramy i przerobiĹem nakrÄtki wstÄpnego ustawienia sprÄĹźyn przedniego zawieszenia(preload adjusters). Adjustery pochodzÄ z jakiegoĹ torowego blejda, wiÄc musiaĹem siÄ troszku namÄczyÄ, aby pasowaĹy do lag od vfr. Jako, Ĺźe Ĺźaden ze mnie lakiernik postanowiĹem, Ĺźe nie bÄdÄ lakierowaĹ ramy drugi raz, Ĺźeby czegoĹ nie spartoliÄ. zamiast tego spolerujÄ ramÄ i nawet juĹź zaczÄ Ĺem:
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 22:46
ChĹopie jesteĹ prawdziwym artystÄ
OglÄ dajÄ c te maluneczki szczÄka mi pier......Ĺa o klawiaturÄ
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 01:24
TrochÄ ostatnio odpuĹciĹem sobie Brosa bo mam wiele innych spraw na gĹowie. Do tego jeszcze pogoda nie sprzyja do siedzenia w nieogrzewanej szopie. Ostatnio grzebiÄ przy silniku wymieniĹem juĹź uszczelkÄ pod gĹowicÄ i ustawiĹem zawory. Teraz muszÄ dokĹadnie wyczyĹciÄ silnik i jak siÄ trochÄ ociepli to go pomalujÄ. Prace ruszÄ po nowym roku bo w sobotÄ jadÄ do Polszy. Zyczcie mi powodzenia i coby mnie nie zasypaĹo na trasie.
jaram sie czarnym ! jaki to lakier? zwykĹy akryl + klar?
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 10:05
UĹźywam farb House Of Kolor i jest to czarna baza na ktĂłrej namalowaĹem wzĂłr biaĹÄ bazÄ , potem poszedĹ na to Persimmon candy red i znĂłw trochÄ czarnego i później bezbarwny. Niestety koloru persimmon juĹź nie produkujÄ wiÄc resztÄ sprzÄta bÄde musiaĹ pomalowaÄ innym odcieniem.
Super sÄ te malunki,na silniku a masz jeszcze inne jakieĹ z zabawy aerografem? chÄtnie sam bym zamĂłwiĹ u ciebie jakiĹ rysunek na razie nie mam pomysĹu,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum