Poczatek mojej kariery motocyklowej zatrzymaĹ siÄ w okolicach 400 kilometra od kupna.
Dzisiaj zaliczyĹem glebÄ przy skrÄcie w lewo. DojeĹźdĹźajÄ c do zakrÄtu dochamowaĹem i zĹoĹźyĹem sie w zakrÄt, ale tylne koĹo uĹlizgneĹo mi siÄ na Ĺźwirze i pyle jaki byĹ naniesiony z bocznej drogi.
Motocykl wyĹlizgnaĹ siÄ spode mnie, ja sie ĹlizgaĹem na plecach i lewym boku, wylÄ dowaĹem na plecach w rowie z duĹźÄ iloĹciÄ trawy . Z obraĹźen jakie odniosĹem to tylko zdarty naskurek na jednym palcu i siniak na lewym biodrze.
Jak zwykle byĹ to bĹÄ d motocyklisty czyli mĂłj. Za duĹźa prÄdkoĹc pomimo dochamowania i za szeroki tor jazdy. Z NTV-kÄ troche gorzej, ogĂłlnie okolica kierownicy do wymiany oraz zbiornik paliwa. ZrobiĹ sie taki ciekawy street
Ostatnio zmieniony przez pappuu Nie Wrz 25, 2011 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 18:25
KaĹźdemu moĹźe siÄ zdarzyÄ. Grunt, Ĺźe Tobie nic siÄ nie staĹo... KierÄ moĹźna na relaksie kupiÄ za 100zĹ w dowolnym motocyklowym, przeĹoĹźyÄ wszystko i lataÄ... A resztÄ zrobiÄ w zimie. Jak nie zaczniesz jeĹşdziÄ od razu, to moĹźesz mieÄ później bezsensowne opory.
Samo przeĹoĹźenie kiery nie wystarczy. PrzeĹÄ czniki, lusterka, klamki i zegary sa rozwalone, bak wgnieciony a to zajmie kilka dni zeby kupic i zĹoĹźyÄ.
OporĂłw z jazdÄ raczej nie bÄdÄ miaĹ jeĹli juz to respekt do prÄdkoĹci na zakrÄtach.
pappuu, gratulujÄ Ĺźe jesteĹ caĹy , NTV -kÄ dopieĹcisz , Ĺpiesz siÄ bo jeszcze dwa tygodnie sĹoneczka ma byÄ - sezon trwa . Dobrze Ĺźe takie zdarzenia uczÄ i tak jak napisaĹeĹ
pappuu napisał/a:
to respekt do prÄdkoĹci na zakrÄtach.
Trening czyni mistrza
Powodzenia !
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 21:13
Jak tam wolisz... JeĹźeli ma tylko jeĹşdziÄ, to i tak nie sÄ duĹźe pieniÄ dze... Klamki (10zĹ-25zĹ) i lusterka (15zĹ/1szt) kosztujÄ grosze... PrÄdkoĹciomierz rowerowy (50zĹ), kierownica (100zĹ), trochÄ czasu i moĹźesz jeszcze jeĹşdziÄ... Ratuj z sezonu ile moĹźna, bo nie wiadomo jak dĹuga bÄdzie zima... Ja juĹź prawie miesiÄ c bez motocykla i jeĹźeli miaĹbym caĹÄ zimÄ nie jeĹşdziÄ, to wiosny chyba nie doĹźyjÄ...
Reanimacja sprzetu dzisiaj siÄ zacznie od oglÄdzin i stwierdzenia co jest do naprawy. Zobaczymy moĹźe uda siÄ jeszcze tej jesieni wyjechaÄ w ciepĹe dni.
Wszystko bÄdzie zalezaĹo od wielkoĹci szkĂłd. Jestem dobrej mysli co do szybkiego powrotu na drogi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum