Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 00:18
Bo takowy nie istnieje TVN to Master, nad mastery! Szef wszystkich szefĂłw
Borys, zapomniaĹ wĂłĹ, jak cielÄciem byĹ Ma dwie tarcze z przodu, oraz telelever i cwaniakuje
Moim zdaniem heble w NTV sÄ wystarczajÄ ce. JeĹźeli ktoĹ bardzo tego chce, to da siÄ oderwaÄ tyĹ od ziemi, a jeĹźeli siÄ tego nie prowokuje celowo, to nie ma na to szans. I to jest wĹaĹnie fajne. Poza tym spadajÄ koszty eksploatacji. Co do zawieszki, to moĹźe i przĂłd nie jest regulowany. Ale odpowiedzmy sobie na jedno pytanie:
KTO Z NAS POTRAFI PRAWIDĹOWO USTAWIÄ ZAWIESZENIE MOTOCYKLA?
Ja nie potrafiÄ i wydaje mi siÄ, Ĺźe nie znam osobiĹcie ani jednej osoby, ktĂłra to potrafi. I tak regulujemy zawieszenie tak pi razy drzwi, jak nam siÄ uda.
No i potrafi paliÄ poniĹźej 5l
Co do tej szybkoĹci czerwonych, to moĹźe wreszcie zweryfikujemy sprawÄ na torze? Szczerze, serdecznie i gorÄ co zachÄcam
Co do tej szybkoĹci czerwonych, to moĹźe wreszcie zweryfikujemy sprawÄ na torze? Szczerze, serdecznie i gorÄ co zachÄcam
Kamil, Ty i Twoj Pucus jestescie wyjatkiem w tym stwierdzeniu , ale czy kupuje sie NTV-ke czy Devilke zeby za...c caly czas na maxa?? Tu chodzi o o przyjemnosc, a i tak w miescie jezdzi sie calkiem zwinnie.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 09:33
kudlaty napisał/a:
Kamil, Ty i Twoj Pucus jestescie wyjatkiem w tym stwierdzeniu
Czy ja wiem... Ktokolwiek nie poleci na tor. Nie waĹźne, czy jeĹşdzi dwa sezony, piÄÄ, czy ma za sobÄ zaledwie 3 tys km. Po 2-3 sesjach wszyscy trzymajÄ juĹź podobny poziom. Progres po trzech dobrze spoĹźytkowanych sesjach jest naprawdÄ poraĹźajÄ cy. KtoĹ, dla kogo celem jest poĹoĹźenie maszynki jak najniĹźej i zejĹcie na kolano, dobrze poprowadzony, na takim Kisielinie osiÄ gnie to w mgnieniu oka. Po kilkunastu okrÄ Ĺźeniach sprawa bÄdzie juĹź zupeĹnie intuicyjna i dziwnym bÄdzie nie lecieÄ na kolanie. Natomiast pierwsze skrzypce zacznie graÄ to, co dany kierownik naprawdÄ potrafi.
GdybyĹmy polecieli gdzieĹ na winkle, pewnie zostaĹbym gdzieĹ w 1/3 peletonu. Chyba, Ĺźe naprawdÄ dobrze bym je znaĹ.
Ja tak Was podpuszczaĹem caĹy poprzedni sezon i nikt siÄ nie zdecydowaĹ polecieÄ ze mnÄ . MoĹźe w tym sezonie siÄ uda
PS. Co ciekawe, spalanie na torze Wallrav Race Center, przy umiarkowanie agresywnej jeĹşdzie nadal oscyluje przy 5l/100km
Widzialem ja tylko sie zastanawiem co to sa cieĹ na ramie z prawej strony nad tÄ "poprzeczkÄ " na ramie. WidaÄ na 1 i 4 zdjeciu, wyglada troche jak wgniecenie. W sumie na 3 zdjeciu na lewej stronie w tym samym miejscu to wyglÄ da teĹź dziwnie.
Nie czytaĹem opisĂłw i nie zagĹÄbiaĹem siÄ w szczegĂłĹy. Po prostu odrzuciĹem wszystkie, ktĂłre raziĹy i tak wyĹoniĹem najlepiej zachowanÄ wizualnie trĂłjkÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum