Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 342 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 11:30
No maszyna fest!
Mysle, ze kaĹźdemu z tego forum (prĂłcz Borysa ) kiedyĹ przez gĹowe przetoczyĹa sie myĹl o vfrce.
Czekamy na obszernÄ opinie po pierwszych tysiÄ cach!
Trzymaj sie mocnoo!
ps. a za póŠroku i tak bedziesz szukaĹ ntvaĹy.
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sro Wrz 05, 2012 11:40
luke1111 napisał/a:
ps. a za póŠroku i tak bedziesz szukaĹ ntvaĹy.
To jest wiÄcej niĹź pewne
Ale jednak w tej vfr jest coĹ co mnie do niej ciÄ gnie. Tak jak pisaĹem, wbrew pozorom, trochÄ przypomina NTV, szczegĂłlnie revere. Teraz muszÄ siÄ nadgarstki przyzwyczaiÄ do nowego uĹoĹźenia na kierownicy. Gdyby nie to, to mĂłgĹbym powiedzieÄ, Ĺźe jest mega wygodnie.
Adamie, udanego wypoczynku. GdybyĹ siÄ bardzo stÄskniĹ za redfire, to daj znaÄ. Powiem Jurkowi, Ĺźeby podjechaĹ bluefire alias toitoifire, to sobie pojeĹşdzisz i posiejesz zĹo na Krakowie przy pomocy hornetowego tĹumika.
Pozdrawiam
regulator napiÄcia lepiej miec drugi ze sobÄ jak jedziesz gdzieĹ dalej bo lubiÄ sie przegrzewac , chociaĹź ja jak narazie nie miaĹem z tym problemĂłw ale w zimiÄ chce go przenieĹc w inne miejsce.
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 16:00
Regulator mam Tourmaxa, dodatkowo od ramy oddziela go kawaĹ metalu. Wstyd siÄ przyznaÄ, ale nawet nie wiem, czy jest zamocowany w oryginalnym miejscu (prawa strona,pod prawym tylnym boczkiem, do ramy).
PrzypadĹoĹciÄ , ktĂłra trochÄ osĹabiĹa mĂłj vfr-owy zapaĹ jest sprzÄgieĹko rozrusznika. WyczytaĹem juĹź, Ĺźe potrafi uziemiÄ motocykl na amen. Po sezonie mam zamiar rozkrÄciÄ moje i zrobiÄ inspekcjÄ. No tutaj siÄ Honda nie popisaĹa, bo w skrajnych przypadkach dochodzi do pÄkniÄcia tego elementu w dwĂłch miejscach. Na szczÄĹcie jest w obudowie i nic siÄ nie wysypie na zewnÄ trz.
Padre, kolejne gĹupie pytanie. Czy w VFR powinny siÄ ĹwieciÄ dwa ĹwiatĹa mijania?
Pozdrawiam
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 17:13
Teoretycznie nie powinny siÄ ĹwieciÄ, ale praktycznie wszyscy to mostkujÄ , Ĺźeby wyglÄ daĹo lepiej. Wiadomo: plastiki + 50 koni, 2 ĹwiatĹa + 20 koni
Regulator napiÄcia przenieĹ na tylny bĹotnik i najlepiej zaĹóş na niego radiator z komputera Powinno byÄ GIT
sam siÄ zastanawiaĹem kiedyĹ czy powinny swiecic dwa ĹwiatĹa czy jedno u mnie ĹwiecÄ dwa i moĹźe raz czy dwa widziaĹem vfr-ke z jednym swiatĹem a co do regulatora to mam zamiar zaĹoĹźyc z firmy Ducati energia sĹyszaĹem Ĺźe sÄ dobre
TrochÄ mnie martwi wĹaĹnie rozrusznik bo jakos Ĺmiesznie zaczyna krÄcic
No tutaj siÄ Honda nie popisaĹa, bo w skrajnych przypadkach dochodzi do pÄkniÄcia tego elementu w dwĂłch miejscach. Na szczÄĹcie jest w obudowie i nic siÄ nie wysypie na zewnÄ trz.
jeĹźeli bÄdziesz miaĹ obudowe caĹÄ to wystarczy rozebrac te sprzÄgieĹko i wymienic w nim te trzy sprÄĹźynki one zazwyczaj siadajÄ i powodujÄ Ĺźe rolki latajÄ w obudowie jak Ĺźyd po pustym sklepie koszt to jakieĹ 6zĹ jedna ja to samo chce zrobic ale po sezonie bo nie bÄde teraz oleju spuszczac aha a sprzÄgieĹko rozrusznika pasuje teĹź od rc36 l to samo co rc36 ll od rc24 pasuje tylko Ĺrodek bo obudowa juz jest trochÄ inna pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum