pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 21:48
PrzypominajÄ mi siÄ czasy, kiedy mĂłj starszy brat majÄ c 20 lat jeĹşdziĹ na raz z WĹocĹawka do Wiednia na simsonie (w sumie 5 razy), wyruszyĹ sobie na wakacje ale jak tankowaĹ pod Wiedniem, jakiĹ farmer spytaĹ czy roboty nie szuka, a Ĺźe robotny to wziÄ Ĺ od razu i wyprawa zmieniĹa formuĹÄ, zaczepiĹ siÄ tam na dĹuĹźej tylko co drugi weekend do dziewczyny do WĹocĹawka przyjeĹźdĹźaĹ. NastÄpnego roku znajÄ c moĹźliwoĹci i niezawodnoĹÄ sprzÄtu pojechaĹ zwiedzaÄ ParyĹź.
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 13:24
Trasa simimsonem z WĹocĹawka do Wiednia zajmowaĹa mu 17h. Z zazdroĹciÄ patrzyĹ na kumpli majÄ cych etz251, ktĂłrym wystarczaĹo 13h. PorzuciĹ jednak pasjÄ do jednoĹladĂłw. O ironio losu, jako jedyny z nasz 3 braci nie ma motocykla.
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 19:29
Takie historie potwierdzajÄ tylko fakt, Ĺźe nie maszyna a Kierownik waĹźny Ot, jak w Ĺźyciu.
_________________ Jest tyle rzeczy które mam w dupie a codzienne dochodzą nowe.
elgora,
Kurcze przypomniaĹeĹ mi czasy poĹowy lat 80-tych kiedy to ja na Ogarze 205 i kumpel na Ogarze 200 robiliĹmy trasy po 200-300 km.
Dalej rodzice nas nie puszczali no i benzyna byĹa na kartki...
Kurcz przecieĹź to prawie 30 lat temu !!!!
ALE BYĹY TO CZASY
niestety nie posiadam zdjec Ĺźadnych, ale jak pod koniec lat 90-tych rozbiĹem swojego simsona to przerobiĹem go doĹÄ znacznie, wstawiĹem widelec od wsk kos czy inny ptaszek, zbiornik paliwa mniejszy od sr2, wywaliĹem wszystko co byĹo zbedne i w czapce pilotce pamietajÄ cej czasy czerwonego barona pomykaĹem gdzie tylko sie daĹo. FotografowaĹem wtedy duĹźo ale jak na zĹoĹÄ nie zachowaĹo siÄ Ĺźadne zdjÄcie tego tworu, a szkoda, byĹoby czym kiedyĹ wnuki straszyÄ
MyĹlaĹem, Ĺźe jak Simsonem jeĹşdziĹem w trasy po 200km to byĹo osiÄ gniÄcie. Tak bardzo siÄ myliĹem
No wiesz zerknij na linka: http://william350.w.interia.pl/wyjazdy.html
Na poczÄ tku byĹ Simson ale goĹciu koĹczy na na niewiele wiÄkszym Romecie robiÄ c w 5 lat tyle ile ja na motocyklach w ponad 10 lat ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum