Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Wto Sie 20, 2013 15:32
W WS-ce kiedyĹ uszczelniaĹem mydĹem , ale to na trochÄ. MyĹlÄ Ĺźe jeĹli jest dziura to woda do Ĺrodka i spawanko, bo wszelkie mazidĹa i kleje to tylko na trochÄ.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Jak swego czasu uszczelniaĹem dziurki w VXie 800, bo po szlifowaniu od rdzy pojawiĹy siÄ przecieki to najlepiej szĹo mi to blachowkrÄtem odpowiedniej wielkoĹci do dziurki, do tego o-ring i wszystko zakleiĹem Poxipolem. TrzymaĹo przez 3 lata mojego uĹźytkowania i trzyma dalej u nowego wĹaĹciciela. Jednak ta metoda jest do maĹych dziurek. Co do wiÄkszych dziur to jedynie lutowanie za pomocÄ cyny. Ojciec, gdy poszerzaĹ sobie bak to dziury w spawach lutowaĹ nawet po zalaniu benzynÄ , tylko do tego trzeba mieÄ trochÄ wprawy, bo nie zawsze chce siÄ trzymaÄ. Ale jak to mĂłwiÄ , dla chcÄ cego nic trudnego:)
robert1973 Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 38 Skąd: czeladź
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 21:20
Witam a moĹźe najproĹciej no moĹźe nie najtaniej jest kupiÄ inny bak??..... za ok 250 moĹźna wyrwaÄ z alledrogo..... jakiej natury problemy CiÄ drÄczÄ Ĺźe szukasz pilnie mechanika??
Do Robert1973
hej tak ogĂłlnie chciaĹem posprawdzaÄ wyregulowaÄ gaĹşniki i takie tam tylko chwilowo mam problem ze ĹrubÄ pokrywy zaworĂłw bo siÄ gwint przekrÄciĹ i mam nieszczelnoĹÄ jak siÄ z tym uporam to siÄ skontaktujemy oki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum