Od opon specjallistÄ jest Killu, ale nie ĹudziĹbym siÄ, Ĺźeby ktoĹ sprzedawaĹ sprawnÄ , w miarÄ ĹwierzÄ oponÄ za takie pieniÄ dze. Lepiej kupiÄ nowego Maxxisa albo coĹ od Killa
Co do opon z tej aukcji wczeĹniej to lipa wielka. Tak naprawdÄ to nie wiadomo co kupujesz. Ja bym nie ryzykowaĹ. Ja kupujÄ c opony dla siebie postawiĹem na nowe MAXXISY PROMAXX i jestem zadowolony.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 22:55
Daj spokĂłj z takimi oponami... Kupisz oponÄ za 39zĹ kiedy sama jej wymiana kosztuje 50zĹ? Poza tym rocznik od 1999, gĹÄbokoĹÄ bieĹźnika 2mm- takie coĹ to prosto na Ĺmietnik. MiaĹem lepsze lacze i teĹź wywaliĹem, bo do niczego siÄ to nie nadawaĹo. Kupowanie takich opon to podwĂłjny koszt bo za chwilÄ znowu byĹ je wymieniaĹ.
JeĹźeli tego nie potrafisz oddaj moto w rÄce mechanika.
WedĹug moich doĹwiadczeĹ najbardziej potrzebne rzeczy w drogÄ ( wszystko zaleĹźy na jak dĹugo i po jakich drogach bÄdziesz siÄ poruszaĹ oraz od noclegĂłw ).
W Twoim przypadku, jeĹźeli bÄdziesz siÄ poruszaĹ po drogach asfaltowych wiÄkszoĹci autostradami oraz spaĹ pod dachem
- kombinezon przeciw deszczowy oraz ochraniacze na buty
- zestaw naprawczy do opon lub pianka
- zestaw zaworkĂłw do opon
- pajÄ czki
- taĹma samoprzylepna szara
- opaski zaciskowe np. plastikowe
- zapasowy komplet ĹźarĂłwek
- bezpieczniki
- podstawowe klucze , ĹrubokrÄty oraz imbusy, szczypce ( tylko nie bierz caĹej skrzynki, nie nastawiaj siÄ, Ĺźe bÄdziesz robiĹ remont silnika )
- kamizelkÄ odblaskowÄ
- 2 pary rÄkawic motocyklowych
- worki foliowe ( zapakowaÄ ubranie tak aby nie przemokĹo w czasie deszczu )
- apteczkÄ motocyklowÄ
- gniazdo do zapalniczki np : zwykĹe lub USB do wyboru. Zamontuj przed wyjazdem
- telefon i Ĺadowarka
- aparat lub kamerka do wyboru jak kto lubi.
- 150 - 200 ml oleju silnikowego ( tak na wszelki wypadek - na dolewkÄ )
- chusteczki nawilĹźane
- papier toaletowy
- niezbÄdnik
- rÄcznik turystyczny XL
- suchy prowiant
- woda mineralna
To tak w skrĂłcie. Nie wiem na jak dĹugo jedziesz, gdzie bÄdziesz spaĹ i jaki masz plan co do wyĹźywienia. Poczytaj kilka blogĂłw z wypraw motocyklowych
JeĹźeli masz jakieĹ dodatkowe pytania do napisz, postaram siÄ odpowiedzieÄ i podpowiedzieÄ.
Pozdrawiam
Dario
jesli cos sie stanie to nie bede miaĹ czasu naprawiaÄ na trasie nawet nie wiem jak hehehe
Czasu bÄdziesz miaĹ duĹźo, a jak to sie robi?? Tutaj masz przykĹad koĹkowania na ostatnim szkoleniu u Radka:
http://youtu.be/dCf4jBd_qVU
ĹatwoĹÄ odnalezienie miejsca w tym przypadku byĹa duĹźa bo wkrÄt siedziaĹ w oponie. W innym przypadku lejesz wodÄ i szukasz bÄ belkĂłw. WaĹźne by koĹkowaÄ napompowanÄ oponÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum