No i zobaczcie, jaki Ĺadny poradnik z tego wyszedĹ DziÄki za wszystkie rady. Jutro dzieĹ ostatecznej prĂłby. Nie powiem, Ĺźebym nie czuĹ tremy przed takÄ masÄ na moto...
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Rispekt to podstawa, zimna gĹowa, sprawdzenie jak moto hamuje, jak przyspiesza i jak skrÄca. Zanim okaĹźe siÄ, Ĺźe nie moĹźesz dohamowaÄ na ĹwiatĹach (wczeĹniej jakoĹ nie byĹo problemu) albo zaskoczenie jak moto nie chce wyprzedziÄ (a wczeĹniej dawaĹo przecieĹź radÄ) Ale skoro jesteĹ ratownikiem, to gĹowÄ na pewno masz zawsze zimnÄ i opanowanÄ ;]
TeĹź miaĹem wspominaÄ o bagaĹźniku na kufer(sam chce taki zaĹoĹźyÄ), ale koledzy mnie ubiegli.
Poza tym zastanawiam siÄ poco Ci aĹź trzy pary bielizny osobistej? Jedziesz w piÄ tek - zakĹadasz czystÄ . W sobotÄ rano czysta i w niedziele czysta - wracasz do domu. Dwie pary w kufrach.
No chyba, Ĺźe ta trzecia para to na wypadek "nieprzewidzianych okolicznoĹci w trasie"
Po co menaĹźka/bukĹak - wodÄ w kaĹźdym sklepie kupisz w Ĺmiesznych pieniÄ dzach.
Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 17:13
Zebym ja miaĹ tylko problem jak siÄ zapakowac to bym z siodĹa nie zĹaziĹ.
ByĹem sam w trasie 12 dniowej, miaĹej sporo luzu.
JeĹździĹem po zlotach z pasaĹźerkÄ po caĹej Polsce. PakowaliĹmy siÄ w 2 boczne, centralkÄ,. a reszta na wierzch.
Kup kilka metrĂłw mocnej linki, ew gumy, dorabiasz karabinczyki i przypniesz co ci siÄ podoba, ew duĹźa siatka bagaĹźowa
2 spiwory, maty namiot. Troche roboty ale siÄ da.
Jak jeszcze maĹo kto wiedziaĹ co to turystyka to znajomi jeĹździli na MZtkach czy AVO nad moĹźe albo na woodstock na drugi koniec polski.
Devilka nie jest ekstra do pakowania ale siÄ da i to bez wiÄkszych problemĂłw.
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lip 11, 2014 10:26
Co do weekendowego wyjazdu, to mĂłj sposĂłb jest chyba najlepszy. MĂłwisz sobie, Ĺźe jedziesz na kilka godzin bez noclegu i w trakcie imprezy zmieniasz zdanie. SkĂłrzane spodnie motocyklowe stajÄ siÄ wyjĹciowymi, buty motocyklowe klapkami i adidasami. A przede wszystkim nagle dowiadujesz siÄ ilu masz Ĺźyczliwych ludzi dookoĹa
Radziecki wĹaĹnie podziwiaĹem TwĂłj styl pakowania na zlocie i zamierzam go przeszczepiÄ na lokalny grunt
Jak moĹźna byĹo zauwaĹźyÄ, udaĹo nam siÄ spakowaÄ na Ĺoje i poza tankbagiem, nic nie wystawaĹo z kufrĂłw. WymagaĹo to pewnej "miniaturyzacji" sprzÄtĂłw biwakowych, ale faktycznie, daĹo siÄ! Najtrudniejszy pierwszy raz, na nastÄpny zlot bÄdzie juĹź Ĺatwiej (kupiÄ wiÄksze moto)
Dla wszystkich posiadaczy sakw do kufrĂłw, pomocny moĹźe byÄ patent, ktĂłry zastosowaĹa moja Kobieta. PozdejmowaĹa wszystkie paski, szeleczki od stanikĂłw, gumki od majtek, smycze zlotowe i poĹciskaĹa sakwy z zewnÄ trz. PiÄknie wlazĹy do tych maĹych kuferkĂłw. Teza "jak siÄ popieĹci, to siÄ wszystko zmieĹci", nabraĹa nowego wydĹşwiÄku
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Lip 12, 2014 22:33
Co bym i ja lania nie zaliczyĹ, to jestem niedaleko Gda, bo w Carvian Mud Zwei. We wtorek bÄdÄ w Gdyni. Ĺťeby nie byĹo, Ĺźe robiÄ OT, to w balerona kombi udaĹo siÄ spakowaÄ 4 osoby, 4 rowery, w tym jeden w bagaĹźniku, dobytek na 2 tygodnie i mikro psa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum