czesc wszystkim
postanowilem zakupic swoj pierwszy motocykl i jeda z opcji jest ntv650 z 93 roku. wiem ze moze i wiekowy ale chce sprowac tej zabawy malym kosztem. ale mam pytania:
czy wzrost 182 jest ok dla tego motorka
czy silnik i rama w kolorze czarnym (takie moto jest na sprzedaz) jest oryginalne czy powinno byc srebre jak zawsze
czy silnik z ntv650 wystepowal tez w innych modelach (chodzi o dostepnosc czesc)
dzieki
Kolega mrok31337 ma racjÄ. Nie wiem czy wiesz, ale indiaĹskie imiÄ NTV650 brzmi NTpancerfaĹka i to jest prawda. Ja do mojej revelki potrzebowaĹem z czÄĹci tylko eksploatacjÄ (klocki, uszczelki itp.). AwariÄ uniemoĹźliwiajÄ cÄ jazdÄ miaĹem jednÄ - akumulator padĹ ze staroĹci. Jeszcze jedno mrok31337 chce sprzedaÄ swojÄ ReverkÄ - piÄknoĹÄ.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
hej mam dokĹadnie model z 93 i sprawuje siÄ naprawdÄ dobrze-zakupiona od forumowego kolegi wiÄc nie byĹo mowy o Ĺźadnej lipie .CzÄĹci masz tanie i w zasadzie nie ma wiÄszych problemow z wymianÄ .Co do wzrostu to zaleĹźy jak siÄ uĹoĹźysz na krĂłtkie trasy jest wygodna -dĹuĹźsze no nie ma siÄ co oszukiwaÄ nogi cierpnÄ .Na deauvillce lepiej mi siÄ siedziaĹo .
_________________ Kobieta jest jak butelka whisky -pusta-nie do przyjęcia.
Pomógł: 25 razy Wiek: 86 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Lip 21, 2015 21:23
Ja mam teĹź z 93 roku /wprawdzie 1-sza rejestracja 95/ kupiona teĹź od forumowiaka. Jak dotychczas niczego nie potrzebowaĹem do niej. Czeka mnie wymiana uszczelnieĹ przodu na jesieni bo teraz jazda i nie chcÄ grzebaÄ.
Mam 180 i nie wiem co znaczÄ uwagi, Ĺźe na dĹuĹźszej jeĹşdzie cierpnÄ nogi. Ostatnio po dystansie dziennym ca 600 km moje nogi nie cierpiaĹy niczego tylko cztery litery i teĹź nie bolaĹa a jedynie swÄdziaĹa /moĹźe to dziaĹanie ostatnio zmienionej tapicerki/ trochÄ byĹo brzydko drapaÄ siÄ gdy otaczali znajomi ale potrzeba byĹa wielka.
Kupuj spokojnie i szerokiej drogi!
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
izywec, jak siÄ ma takie zdrowie jak Ty, to i na motorynce po 600km byĹ schodziĹ jak mĹody bĂłg. Ja po 150 juĹź krzyczÄ z bĂłlu, ale to moje kolana.
Pomógł: 25 razy Wiek: 86 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 13:53
mrok31337, Widocznie ten kÄ t zgiÄcia kolana jaki mam na NTV-ce odpowiada moim stawom kolanowym. Na Junaku teĹź mnie nigdy nie bolaĹy choÄ po prawdzie nie pokonywaĹem takich dystansĂłw za jednym zamachem jak ostatnio na mojej zielonkawej "kobyĹce".
SprĂłbuj przenieĹÄ podnóşki niĹźej albo do tyĹu. Ja jak ostatnio urwaĹem podnóşek to trzymaĹem stopÄ na pasaĹźerskiej zahaczonÄ obcasem i teĹź dobrze siÄ jechaĹo bez bĂłlu choÄ nie taki dystans to prawda.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum