Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 10:56 motocykl szarpie maĹy v max
Witam posiadam od miesiÄ ca Honda NTV Deauville 650 2002 r . Motocykl max 120km/h przy 5 tys obrotow przerywa szarpie gaĹşnik po czyszczeniu u mechanika i dalej ten sam problem co moĹźe go boleÄ ?
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1788 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 11:33 Re: motocykl szarpie maĹy v max
matuszak199494 napisał/a:
Witam posiadam od miesiÄ ca Honda NTV Deauville 650 2002 r . Motocykl max 120km/h przy 5 tys obrotow przerywa szarpie gaĹşnik po czyszczeniu u mechanika i dalej ten sam problem co moĹźe go boleÄ ?
Cholera zmieĹ mechanika. Za co mu pĹacisz?
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Czw Kwi 11, 2019 08:38
Ja bym zasugerowaĹ jeszcze sprawdziÄ membrany w gaĹşnikach. Kiedy miaĹem pÄkniÄtÄ membranÄ, moto osiÄ gaĹo mniejsze V-max a przy tym wiÄcej mi spalaĹo.
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Cze 2015 Posty: 773 Skąd: Warszawa / Siedlce
Wysłany: Wto Kwi 16, 2019 10:54
Rozjechane synchro gaĹşnikĂłw dawaĹo taki objaw: membrany caĹe, max 120. Ale nie szarpaĹ.
Jak pÄkniÄta membrana, jak pisze Bob, to nawet nie ma co dalej szukaÄ.
Ja miaĹem takie objawy jak padĹo mi Ĺadowanie i przy 5-6 tyĹ.obrotĂłw zaczynaĹo szarpaÄ i traciĹem moc,wĹaĹnie walczÄ z tym problemem bo jak poczyĹciĹem styki od kostki przekaĹşnika od rozrusznika to teraz mam za duĹźe 15-19v lecz motor ma peĹnÄ moc i nie szarpie.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 412 Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Wto Kwi 23, 2019 00:35
U mnie teĹź siÄ coĹ dzieje, bÄdÄ szukaĹ przyczyny - z tym Ĺźe przy prÄdkoĹci ok. 140-160 km/h po przejechaniu kawaĹka drogi. Zaczyna traciÄ moc, ujÄcie gazu i zmniejszenie prÄdkoĹci do ok. 100 km/h pomaga - jakby po napeĹnieniu gaĹşnikĂłw paliwem problem ustawaĹ. W sumie nie zaglÄ daĹem do gaĹşnikĂłw od 9 lat Przyczyn niestety moĹźe byÄ bardzo wiele:
1. Pompa paliwa o zbyt niskiej wydajnoĹci (akurat u mnie styki sÄ na pewno OK bo wymieniaĹem i jest przekaĹşnik, zostaje ew. problem mechanicznej niewydolnoĹci pompy)
2. Problemy z gaĹşnikiem - zbyt niskie poziomy paliwa, nie pracujÄ ca w peĹnym zakresie iglica, zĹe dawkowanie powietrza/paliwa, pÄkniÄte membrany
3. Za maĹy dopĹyw paliwa do pompy (zapchany kranik, filtr paliwa, podciĹnienie w zbiorniku z powodu braku odpowietrzenia)
4. Wadliwy aparat zapĹonowy, niesprawne Ĺwiece, uszkodzone przewody i fajki Ĺwiec, byÄ moĹźe brak Ĺadowania jak ktoĹ wyĹźej opisaĹ (raczej wÄ tpliwe)
5. Za maĹy dopĹyw powietrza do gaĹşnika
i pewnie jeszcze kilka innych...
U siebie obstawiam problem z paliwem niezwiÄ zany z pompÄ /filtrem, tj. coĹ Ĺşle ustawione w gaĹşniku. Odpala na dotyk, pracuje rĂłwno, nie strzela, wkrÄca siÄ bez problemu na obroty, z prÄdkoĹciÄ do 140 km/h moĹźna jechaÄ bez przerwy póŠdnia. Chyba, Ĺźe tradycyjnie okaĹźe siÄ, Ĺźe problemem byĹa jakaĹ drobnostka ktĂłra nikomu nawet nie przyszĹa na poczÄ tku do gĹowy ;] W zasadzie nie przeszkadza mi to w "normalnej" jeĹşdzie, problem moĹźe byÄ przy szybszym przelocie gdy w trakcie wyprzedzania zbraknie nagle mocy - dlatego bÄdÄ musiaĹ temat w koĹcu wybadaÄ.
PS. pytanie do bezpompowcĂłw - jakie sÄ osiÄ gi i dynamika Deauvilki po pominiÄciu pompy? Czy wkrÄca siÄ normalnie na obroty i wyciÄ ga V-max?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum